2007. augusztus 31., péntek

Brüsszeli demo

Az egyik kommentelőnk (gyanítom, hogy ő, de lehet, hogy tévedek), többször megemlítette a 9/11-es brüsszeli demót, amivel kapcsolatban én sajnos nem tudok részletes infóval szolgálni, mert már teljesen elvesztettem a fonalat.

Az alapötlet az volt, hogy meghírdettek egy iszlamizáció-ellenes tüntetést, többek közt olyan neves szervezetek kezdeményezésére, mint a Pax Európa.

Aztán Brüsszel polgármestere (akinek az arcáról nekem mindig a szilveszteri disznóvágás jut eszembe, szegénykém, nem tehet róla, hogy úgy néz ki :) betiltatta a demót a leghülyébb indokokat keresve - pl. sérti a muszlimokat = be van szarva. (a sérti a muszlimokat érv ugyanis nem a tolerancia jele, hanem azé, hogy az illető be van tojva.)

Na, aztán a leleményes PI-sek és Pax Európások kitalálták, hogy akkor a polgármester úrnak szerveznek szülinapi partit, és ennek keretében mennek Brüsszelbe. (Úgy látszik átmentek magyarba - mármint leleményesség és hatóságok kijátszása tekintetében... :) )

Aztán a Pax Európát megalapító bácsi, Udo Ulfkotte , beperelte Thielemannt, illetve a hivatalában is megpróbálta jobb belátásra bírni a polgármestert, egyelőre sikertelenül. Erről szól ez a videó.



Szóval most nem tudom, hogy áll a helyzet. Én személy szerint nem hiszem, hogy egy tüntetés sokat mozdítana az ügyön. Általában a tüntetéseket idejétmúltnak találom a 19. század csökevényének, mely 1968-ban még egyszer fénykorát élte.

Akárhogyan is, aki szeretne ellátogatni, biztosíthatom, hogy be nem jelentett tüntetésen való részvételért a belga rendőr nem lövi ki a szemét. (Lásd előző poszt :)) De ismerve a hatóságokat, nem javallom nem engedélyezett tüntetésen a részvételt, pláne nem Belgiumban, mert az ugye nem kell nekünk, hogy kitiltsák az ember Belgiumból, stb.

Szóval az iszlamizáció ellen fel kell venni a harcot, de - szerintem - az, hogy táblákkal kivonulunk az utcára, nem sokat változtat a dolgon...

Persze lehet, hogy van aki másképp gondolja...

Nincsenek megjegyzések: