2007. május 10., csütörtök

Kicsit tegyük helyre...

A "Kis magán szélsőjobb" blogon találtam a linket a Chronicles Magazine oldalára, aholis bemutatásra kerül (juj, a stilisztikatanárom mindig mondta, hogy ezeket a szerkezeteket el kéne kerülnöm) az új, M-I 5 című kémsorozat (természetesen BBC produkció), amelyben a kém bácsik terroristák ellen küzdenek. De kik is ezek a terroristák a sorozatban? Mégsem járja, hogy muszlimokat terroristaként mutatnak be! Az nem lenne politikailag korrekt! Nem! (Lenne egyáltalán valóságalapja? Ááááá--) Öltönyös fehér üzletember a terrorista, aki persze fajgyűlölő, gyilkos és veri a feleségét. Meg egy gyermekeit elhanyagoló amerikai nő, déli államok-béli akcentussal.

A BBC sorozat üzenete: mi vagyunk a csúnya gonosz terroristák, akik kikészítjük idegileg az ide (illegálisan) bevándorlókat, és belehajszoljuk őket abba a szituációba, hogy terrorizmussal fenyegessenek minket...
szegény muszlim terroristabácsik... egy könnycseppet morzsolok el...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.youtube.com/watch?v=LpBDkz63hOg&eurl=http%3A%2F%2Fparteigruendung%2Emyblog%2Ede%2F

Ausztraliaban randallieroznak a muszulmánok - ezt a videot mindenkinek meg kell nézni - igy fog kinézni a jövöben Europában is.

Névtelen írta...

> Csak az intenzív rendőri jelenlét
> előzte meg a konfliktus
> eszkalálódását (van ilyen magyar
> szó?).

Ezek szerint nem vagy venember. :-) Gondolom nem emlekszel olyan "gyongyszemekre" mint hogy "a nemzetkozi helyzet fokozodik", amit sokszor lehetett poenos kornyezetben hallani a 80-as evekben. Talan ez a fokozodas lenne a megfelelo szo az eszkalalodasra.

Kurdok Irakban. Akit erdekel a tema, latogassa meg Michael J. Totten (http://www.michaeltotten.com) weblapjat, aki tobbszor volt Kurdisztanban.

Vili

Friedrich írta...

"Gondolom nem emlekszel olyan "gyongyszemekre" mint hogy "a nemzetkozi helyzet fokozodik""

Hát élőben nem volt szerencsém "megélni", de a tanúban láttam...

egyébként érdekes, hogy úgy látszik ez akkoriban az egész keleti blokkban ment. Ha megnézed a NVA c. filmet (német film, szatíra, a DDR néphadsseregéről (Nationalvolksarmee)) ott is ez a film nyitójelenete, hogy néhány tiszt ül csöndben egy asztalnál, kávét kortyolgatnak, scörömpölnek a kanállal, ahgy kevergetik a teát, majd hosszas csend után megszólal egyikük: "Genossen..." (szünet) "die internationale Lage wird angespannt" (elvtársak, a nemzetközi helyzet fokozódik)...

úgy látszik tehát, hogy ez általánosan elterjedt kifejezés volt a keleti blokkban :))

Névtelen írta...

Igen , a kifejezés létezik a magyar nyelvbee is.Eszkalálódhat például egy válság, egy konfliktus.