2007. május 14., hétfő

M. úr reloaded

A reloaded sorozat új szereplője M. úr, aki "egy másik blogon" kifogásolta a hangnemet, mondván, az erősen iszlámellenes!
Nem tudom az illető uraság észrevette-e, hogy nyugati demokráciánkban ideológiákat még mindig lehet kritizálni. Csak hogy érzékeltessük: amikor "antiszemitizmusról" beszélünk, az illető "kritikusok", akikkel a muszlim szervezetek és vezetőik Magyarországon egyébként nyíltan szimpatizálnak, nem a zsidó vallás, mint olyan tételeit kritizálják, hanem magával a népcsoporttal van a bajuk. A külső megjelenést, és bizonyos sztereotíp tulajdonságokat helyeznek előtérbe, mely aztán gyűlöletük tárgyát képezi.
Azaz az antiszemitizmus esetén nem arról van szó, hogy valaki kérdőre vonná, hogy Jahve parancsára miért építették meg a frigyládát, mely korabeli tömegpusztító fegyver lehetett, akárcsak a Jerikó falainak lerombolásakor használt kürtszó. Nem azzal van a problémájuk, hogy miért írják elő, hogy csak azonos növényből készült, bizonyos színpárosítású öltözéket ír elő Jahve, nem. Az antiszemitizmus esetén a gyűlölet, vagy ellenszenv tárgya maga a zsidó nép.

Mi itten kérem az iszlámot kritizáljuk, meg azokat, akik szélsőségesen értelmezve azt, ránk akarják kényszeríteni az ideológiarendszerüket. Szó sincs fajgyűlöletről, népek elleni izgatásról. Ha már izgatásról beszélünk, akkor egy ideológiarendszert szekírozunk folyamatosan, mely demokráciában felnőtt meglátásunk szerint kirekesztő, erőszakos és főleg veszélyes társadalmainkra.

Legyünk tehát nyugodtak, hogy hazánkban még lehet ideológiarendszerrel szemben állást foglalni.

Máskülönben a nácik és komcsik is idejöhetnének a sérelmeikkel, pl. Thürmer Gyula írna nekem egy levelet, hogy a kettővel lejjebbi bejegyzés sértő, vegyem le mert a kommunista ideológia ellen hangol. Vagy Szabó Albert (tényleg, vele mi van?) írna egy bejegyzést, hogy kirekesztve érzi magát egyes hozzászólások antifasiszta töltete miatt...

Bár ha jobban meggondolom, tényleg lehet, hogy szegény nácik folyamatos zaklatásnak, kirekesztés-érzésnek vannak kitéve társadalmunkban. Erről az alábbi videó is tanúskodik:

Nincsenek megjegyzések: