2007. szeptember 21., péntek

Gondolatok a "meleg büszkeségről"

Ma megnéztem néhány híradót, kicsit sokszor hallottam a fenti kifejezést, erről szeretném kifejteni a véleményemet:

Remélem világosan fejeztem ki magam. Ha már a pofámba tolják minden percben a "meleg büszkeséget"...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már te is kezded? Mi bajod van a melegekkel?

Friedrich írta...

a melegekkel semmi.
de ha minden sarokról azt hallom, hogy milyen csodálatos melegnek lenni, azzal már igen :)

a társadalom eltorzult értékrendjével van bajom, nem az egyes emberekkel, akik esetleg homoszexuálisok.

Nekik váljék egészségükre. Amúgy meg nem tartozik rám...

Névtelen írta...

Mivel nem vagyok meleg, fogalmam sincs, hogy milyen csodálatos lehet melegnek lenni. De szerintem nem is ezért vonulnak az utcára. Egyszerűen azonos jogokat követelnek. Szexuális irányultságtól függetlenül. És igazuk is van.

Friedrich írta...

hmm. éppen nem tüntetések kapcsán hallottam a kifejezést, de ha már szóba hoztad:
kérdéses, hogy egy olyan felvonulás, ami a Gay Pride felvonulás világszerte mennyiben szolgálja az általad leírt igények kiharcolását, és mennyiben polgárpukkasztás. Szerintem csak polgárpukkasztás, és semmiféle meleg jogokról nem szól.

Épp ellenkezőleg: asszem pont az indexen volt fent a bp-i melegfelvonulás kapcsán néhány interjú olyan melegekkel, akiknek nem ment még agyukra a ... nemtommi, és normális emberek maradtak.

Az ő elmondásuk szerint az efféle melegfelvonulások többet ártanak, mint használnak. Sokkal inkább csak lejáratják az egész Gay Pride mozgalmat.

Nem gondolom, hogy azok előtt az egyének előtt a társadalmunknak fejet kéne hajtani, akik azokon a kamionokon táncoltak... Abschaum :)

Attól függetlenül elismerem, hogy vannak olyan esetek, főleg magyarországon, amikor vkit szexuális orientációja miatt diszkriminálnak, noha meg kell mondjam, én sokkal inkább az ellenkezőjéről hallok, azaz, ha bármi inzultus éri a meleget, azonnal előhúzza a "biztosazért, mert meleg vagyok" kártyát...

erről kábé az a néhány évvel ezelőtti interjú jut eszembe győzikével, amikor megtagadták tőle, hogy zebrát tartson a kertjében... erre azt mondta, biztos azért, mert cigány...

igen. Mert a nem-cigány magyar állampolgárok kertjeiben egyébként nyüzsögnek a zebrák...

najó késő van... de remélem azért érthető, mire is akarok kilyukadni...

Üdv

Névtelen írta...

Sajnos egyet kell hogy ertsek Friedrich velemenyevel. Oriasi kulonbseg van a buzik egyenjogusaga, es a "meleg buszkeseg" kozott. Ez olyan, mint noi egyenjogusag es a feminizmus kozotti kulonbseg.

Sajnos a buzimozgalom, legalabbis eszak amerikaban, reg nem a buzik jogairol szol. Sokkal inkabb a csalad, mint a tarsadalom legfontosabb alapjanak, az alaaknazasarol, es a gyerekek indoktrinalasarol szol.

Pl. Manhattanon par evvel ezelott egy iskolaban ugy dontottek, hogy a gyerekekkel nem csinaltatnak Anyak Napjara ajandekot, mivel nem akartak hogy azok a nebulok, akiknek ket apukajuk van, kirekesztve erezzek magukat.

Az sem tetszik, hogy a homokosok gyerekeket fogadhassanak orokbe. Biztos hogy lesz olyan gyerek akire ez nem fog kihatni, de valami belul megis azt mondja nekem, hogy egy gyereknek igenis, egy nonemu anyara, es egy himnemu apara van szuksege.

A gyerekek agymosasarol. British Columbiaban (Kanada legnyugatibb tartomanya), ket buzi belerelte az allamot (BC-t) valami emberi jogi alapon, es vegulis oda jutottak, hogy a BC kormany beleegyezett, hogy beleszolhassanak a iskolai tananyagba(!!!). Most ott tartanak, hogy osszeallitottak egy olyan tanfolyamot, szerencsere csak elektiv (kerdes hogy meddig), es csak par iskolaban lesz, amitol az embernek felall a hatan a szor. A tanfolyam a "Social Justicce 12" nevre hallgat (a 12 a 12. evet jelenti), es ilyeneket fognak benne tanulni a nebulok, mint "Ableism, ageism, anthropocentrism, consumerism, cultural imperialism, extremism, feminism, fundamentalism, heterosexism, humanism, racism, sexism es speciesism". Az itteni lapok a tanfolyamot inkabb "lessons in isms"-nek nevezik. Ha erdekel, akkor ra lehet keresni erre a kifelyezesre. Koszonom, de nem akarom, hogy a lanyomnak olyanokat tanitsanak, hogy nem a heteroszexualizmus a normalis.

Sajnos a "meleg buszkeseg" resze annak a balliberalis mozgalomnak, aminek oszlopos tagjai meg a multikulturalizmus, a feminizmus, az extrem kornyezetvedelem, az emberi jogok, stb., amiknek az a celjuk, hogy a nyugati tarsadalmat alaassak.

Vilmos

Friedrich írta...

Vili,

érdekes a kérdésed, hogy kihat-e a gyermek gondolkodására/érzelmeire, ha meleg pár neveli.

Nos, semmi döntő bizonyítékkal nem tudok szolgálni, de azért fontoljuk csak meg, hogy ezzel, ti. ha melegek fogadnak örökbe, gyakorlatilag 1 millió éves evolúciót akarunk arconcsapni.

Bár a freudi tételek nem 100%-osan bizonyítottak, de azért biztos vagyok benne, hogy a gyermeknek szüksége van azokra az érzelmekre, melyeket apa és anya, azaz férfi és női szülő iránt érezhet.

Nézzük csak meg azokat a gyermekeket, akik apa/anya nélkül, vagy esetleg elvált szülők gyermekeiként nőnek fel. Nem előrejósolható, milyen lelki sérüléseket szenved az a gyermek, aki két azonos nemű pár gondozásában nő fel (nem beszélve mindarról a frusztrációról, melyet a gyermek a társadalom reakciója kapcsán megél)... hiszen az első generáció, akiket meleg szülők neveltek fel, még nem nőtt fel...

Biztos szükségük van a meleg pároknak gyermekre?

F.

Névtelen írta...

Részben egyetértünk. A Gay Pride-hoz hasonló utcai performance-oknak valóban nincs sok értelmük. De. Szerintem vonuljanak, ha nincs jobb dolguk. Who cares? És miért ne fogadhatnának gyereke(ke)t örökbe? Néhányan (sokan) egészen biztosan jobban jártak volna, két normális meleg/leszbikus szülővel. Mint egy (két) idióta heteróval. A szülők alkalmassága nem a szexuális irányultságtól függ.

Névtelen írta...

Ha az evolúcióról beszélgetünk, akkor tudnunk kell, hogy a melegek is a részei. Mellesleg sokan nem tudják de kevés rosszabb dolog van ami az életet így tönkreteszi, minthogy ha valaki meleg.:D