2006. december 30., szombat

Az agymosás megkezdődött 1. rész

Egy kedves ismerősöm küldte az alábbi linket a magyarországi iszlám és a muzulmán közösségek bemutatásáról. Hadd fűzzek az oldalon leírtakhoz egy-két érdekes kommentárt. Hogyaszongya:
[...] Történelmünk több évszázada bebizonyította, hogy Magyar földön a muszlimok békében éltek a más vallásúakkal együtt [...]
Természetesen. Itt az Oszmán Birodalom "békés" terjeszkedésével kapcsolatban talán csak a várnai csatát lenne érdemes megemlíteni, mely a török balkáni terjeszkedés egyik legvéresebb csatája volt, 11.000 katona esett áldozatul a keresztény táborból. Az iszlám hódítók békülékeny szándékait az is jól mutatja, hogy a csatában fogságba esett III. Vladiszlav lengyel királyt II. Murad szultán lefejeztette. (Murad szultán erőszakos cselekedeteiről még lesz szó részletesebben is a blogban).
Az hogy az Ottomán Birodalom mit tett a balkán államokban, talán megérne egy külön sorozatot, a magyarországi vonatkozásból talán elegendő megemlíteni a kettős adózási rendszert (az iszlám hódítók csak azokat a keresztényeket hagyták életben, akik elismerik az iszlámnak történő alávetettségüket, ezt pedig akkoriban az adófizetéssel fejezték ki, lásd erről Erdély, mint ottomán "vazallus" állam esetét is). A kettős adózás tehát azt jelentette, hogy a jobbágyság mind a törököknek, mind a Felvidékre menekült magyar uraknak köteles volt adót fizetni. Mint arról a korábbi bejegyzésben írtunk, a nem muzulmánoknak három lehetőségük van: áttérés, alávetettség, vagy halál.

Nem akarom statisztikákkal sem untatni az olvasót, ezért csak egy regényt érdemes idézni, Gárdonyi Géza ismert művét, az Egri Csillagokat. Nos, ha feltételezzük, hogy a regényben leírtakban akár csak minimális hitelességű a korrajz, akkor kérdezném, mennyiben számít "békés együttélésnek" a megszállt területekről az ifjak erőszakos elhurcolása janicsároknak (ez a jelenség természetesen a balkáni államokban még erőteljesebben volt jelen). Érdemes elolvasni mégegyszer a korrajzot Buda ostromakor, vagy a Buda "békés" megszállásáról szóló részt.

Az alábbiakban néhány szó az iszlám jelenlegi térhódításáról:

A volt Állami Egyházügyi Hivatal politikai szempontok miatt 1988. augusztus 15.-től engedélyezte bejegyzett egyházként a Magyar Iszlám Közösség működését Dr. Mihállfy Balázs elnökletével.
Ekkor az aláírók, akik magyar muszlimnak vallották magukat, huszan voltak.
1990-ben az új jogszabályok szerint a Fővárosi Bíróság 19. sorszám alatt ismételten bejegyezte a Közösséget, mint egyházat.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sokkal többen lettünk.
Idehaza is elért minket a muszlimok átka, a széthúzás(úgy látszik ebben is igyekszünk utol érni a nyugat-európai hittestvéreinket).
1996-tól kollektív irányítás alatt működik a Közösség, s hála Istennek, már gyülekezeti helyiségünk is van.
Gomba módra megszaporodtak a hazai iszlám alapítványok, közel egy tucat van belőlük. Milyen céllal alakultak és miért dolgoznak? Ezt csak Isten tudhatja.
Közel két éve bejegyezték a Magyarországi Muzulmánok Egyházát is, azt hiszem azok a muszlimok tették ezt, akik nem voltak megelégedve az akkori vezetőségünkkel és koncepciónkkal.
Igazán sajnálatos ez a növekedés. Természetesen nem feltételezhetünk ezúttal semmilyen erőszakos térítést, mint az a 13-14. században történt. Ez a jelenség a nyugati értékrendszerünk válságát mutatja, valamint azt, hogy a keresztény egyházak nem képesek lelki vígaszt nyújtani a hívőknek (hogyan is tudnának, főleg Magyarországon, ahol az egyház ennyire aktívan részt vesz a politikában. Az ember lelki vígaszért megy a templomba, nem azt akarja hallgatni, hogy kire szeretné a pap bácsi, hogy szavazzanak a hívők.) A nyugati családmodell is válságban van. Egyre több házasság végződik válással, a feminista mozgalmak meg még olajat is öntenek a tűzre folyamatos agitálásukkal a "lovagiasság" és a "tiszta szerelem" eszméi ellen. Csoda hát, hogy egy Európa testében idegen vallás képes ilyen mértékű térhódításra?
Minden pénteken déltol nyitva egyelőre Közösségünk imaháza, s a pénteki ünnepi ima után tanítást is folytatunk, mely vallás hit-oktatásból és arab nyelvi képzésből áll. Mindezt ingyen végezzük, minden érdeklődő számára.
Ez az információ sem lep meg. Az iszlámnak hosszú távon nagy haszna származik majd Európa iszlamizációjából. A mecsetek költségeit gyakran iszlamista, szélsőséges szervezetek támogatják az arab "hátországból". (- erről források a későbbiekben.)

Az iszlám történetéről Bolek Zoltán, a magyar iszlám közösség elnöke az alábbi csúsztatásokat írja:
A VI. sz-ban az emberek nagy tévelygésben éltek, mivel Isten szentírását félreértették, elfelejtették és el is ferdítették. Erre szolgál bizonyítékul, ami a földön történt több helyen, ugyanis a perzsák tűzimádók volta, az indiaiak szentté tették a tehenet, az arabok az istentársítás bűnébe estek, bálványimádók lettek. A lánygyermekeket élve eltemették, hogy ne hozzanak szégyent a családra, a fiúka pedig azért ölték meg, hogy ne legyenek szegények miattuk. Az erős uralkodott a gyenge felett. Több törzsre oszlottak, egymást támadták.
Az ősi vallásokról: a legtöbb pogány vallás az természettel és a lélekkel való egyensúlyt hirdette. Nem voltak erőszakos térítő hadjáratok, dzsihád, nem kötelezték az embereket az iszlám felvételére (vagy halálra). Háborúk persze voltak, de nem vallási céllal. (Pogány vallásokról részletesebben német nyelven itt olvashattok). A kora középkorban Arábiát nomád törzsek lakták, akik - művelhető terület híján - életük fenntartásához szükséges tárgyakat, és élelmet fosztogatással, hódításokkal szerezték meg. Kapóra jött tehát Mohamed tanítása, mely szerint az iszlámot akár erőszakkal terjeszteni kell, könnyű volt beilleszeni az új vallást a nomád arabok életmódjába.
610 körül megkapta Muhammad próféta [...] az isteni kinyilatkoztatást, mely által a(z úgy nevezett - a ford.) Próféta [...] elkezdte az embereket megmenteni a sötétségből, és a világosságra vezetni.
Aki pedig nem volt hajlandó felvenni az új vallást az kivégezték. A békés térítés számos eleméből elegendő megemlíteni Mekka ostromát, melynek megnyerése után Mohammed elrendelte a férfiak lefejezését, és a gyermekek rabszolgasorsba vetését.
Szintén Mohammed békés és kiegyensúlyozott lelkivilágáról tanúskodik, hogy az úgynevezett prófétának 11, más források szerint 13 felesége volt, köztük volt nő, aki 5 évesen került Mohammed "háremébe", ezekkel Mohammed 9 éves koruktól kezdve élt nemi életet.

A fent ajánlott weboldalról az alábbi szösszenet a kedvencem:
Az Iszlám az elmúlt 1400 évben megmutatta, hogyan kell a faji megkülönböztetést megszüntetni.
Igen, ezzel a módszerrel a nácik is próbálkoztak 1945-ig, de őket legyőzték a szövetségesek. Hasonló módszerrel próbálnak/próbáltak eljárni a iszlamista terjesztők is, - nem véletlen az egyre gyakrabban előforduló "iszlamofasiszta" megnevezésük.
Mi történt például a görögökkel, akik a mai Törökország területén, a régi Bizánci Birodalom lakói voltak? A szeldzsuk törökök megérkezése előtt Anatóliát ortodox keresztények lakták, mára ezek száma pár százra csökkent a teljes területen (!), ők is nagyrészt a régi Konstantinápolyra (ma: Isztambul) koncentrálódnak.
Nyilván a "békés együttélés" szellemében kerül sor az Izrael ellen elkövetett rakétatámadásokra és bombamerényletekre is, illetve Irán szintén a "békés egymás mellett élés" szellemében készíti jelenleg atombombáját is.

Lássuk mit ír Bolek úr a családról:
Az Iszlám családi felépítés egyensúlyba hozza a férj, a feleség, a gyerekek és a rokonok jogait. Az Iszlám egy jól szervezett családi rendszerben az emberi önzetlenséget, bőkezűséget és a szeretetet erősíti.
"Egyensúlyba hozza a férj és feleség jogait"??? Az iszlám gyakorlatilag elzárja a nőket a külvilág felé nyitástól, és a burka börtönébe kényszeríti őket. A férj gyakorlatilag úr a családtagok élete felett. A muzulmán nők rendszeres családi erőszaknak vannak kitéve (kivéve azokon a napokon, amikor a férj nemi életet akar élni a feleségével, hiszen az iszlám tanítása szerint nem lehet az asszonyt egy napon ütlegelni és nemi életet élni vele). A muzulmán nők az egész világon a férfi családtagok akaratának vannak kitéve a házastárs megválasztásának szempontjából. A nyugati világon is. (Ezzel kapcsolatban egyébként hadd ajánljam mindenkinek a Jalla! Jalla! c. svéd vígjátékot, melynek szociográfiai vonatkozásai is vannak a muzulmánok integrációja témakörében).

Bolek úr ír még a hívők megtartásáról is. Nos, a weboldalra a közeljövőben felkerülnek konkrét cikkek arról, hogy milyen atrocitásoknak, halálos fenyegetéseknek (mely sokszor sajnos tényleg halállal végződik) vannak kitéve azok az európai muzulmánok, akik át szeretnének térni kereszténységre, vagy azok a nők, akik nem muzulmánokkal szeretnének összeházasodni.

Folytatás következik...

Nincsenek megjegyzések: