2006. december 30., szombat

NEM a mecsetre

Kicsit hezitáltam ennek a bejegyzésnek a címének kiválasztásakor, majd végülis a német bejegyzés címét fordítottam egyszerűen magyarra. Az első verziók között a "demokratikus deficit" szóval próbáltam játszadozni. Aztán eszembe jutott a jogtanárom fenyegető tekintete akkor, amikor kifejezéseket nem megfelelően használunk, és letettem az elképzelésről - végülis szeretném, ha a blog hiteles maradna - de sajnos nem jut eszembe jobb kifejezés arra a jelenségre, amikor a nép által megválasztott politikusok egy demokráciában vulgárisan szólva szarnak a nép akaratának fejére.

Ez történik most Németországban, egészen pontosan Berlinben. Az alábbi bejegyzés az Outcut TV blogról származik. A linket követve megtekinthetők a tüntetésekről készült videók is.

A megfélemlítések, halálos fenyegetések, valamint egy berlini CDU képviselő, Stadtkewitz háza ellen elkövetett gyújtogatás ellenére is folytatják harcukat a Berlin-heinersdorfi polgárok a muzulmán Ahmadiyya szekta ellen, akik az említett városrészben mecsetet szeretnének építeni.
2006. szeptember 14-én a helyi polgári kezdeményezés, az IPAHB, a Szövetségi Polgármozgalmi Egyesülés a Demokrácia, a Haza és az Emberi Jogok Védelméért támogatásával demonstációt szervezett, melyen a mecset építése elleni érveket tárgyalták meg.

A fenti linkről elérhető videoklippekben Stadtkewitz képviselő is felszólal, aki már a háza ellen elkövetett gyújtogatás előtt is fenyegető leveleket kapott az iszlamizációt támogató elemektől. Ezekben a levelekben többek közt fényképek is voltak a képviselő elhúnyt fiának sírjáról, csatolva ehhez a még élő gyermekeinek fényképeit, amint azok az iskolába mennek.

A mohamedánok az "egyszerű" heinersdorfi polgárok ellen is nehézfegyverzetet vetettek be. Egy (korábbi) tüntetésen, mely a mecset építését helyeselte, a vonuló demonstrálók a polgári mozgalomban résztvevők házai előtt elhaladva felírták a lakások címeit, és neveket. Mindezt a rendőrség tétlenül nézte.
[...]

Annak ellenére, hogy a heinersdorfi polgárok többsége ellenezte a mecset építését; annak ellenére, hogy heinersdorfban (egyelőre) nem él számottevő muzulmán kisebbség; annak ellenére, hogy az Ahmadiyya szektáról megjelent információk egyenesen elrettentőek; valamint a fent leírt erőszakos fenyegetések (látva tehát, milyen békés szándékai is vannak az építést támogatóknak) ellenére a helyi képviselőtestület a két ünnep között (2006. karácsony és szilveszter) úgy döntött, a mecset építésére mégis sor kerül.

A hab a tortán pedig, hogy a közpénzekből (Németországban a GEZ-díjakat külön meg kell fizetni azoknak a háztartásoknak, ahol van televízió, vagy rádió) finanszírozott ARD televízió "Kontraste" c. műsorában tájékozatlan, indulatos idiótáknak állítja be a mecset építése ellen tüntetőket. (A videó szintén megtekinthető a fenti Outcut TV-s linkről)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak azt szeretném hozzá fügni, ha valaki azt hiszi, a szegény musulmánok Németországban nem imádkozhatnak, vagy nem épthetnek mecsekteket, ez nem igy van. Németországban már több mint 2600 mecset meg imaház létezik. Sokuknak tornya (minarett) is van.

Annak ellenére Budapesten még csak 6 imaház volt a télen. Ès az elsö mecset volt tervezésben. Talán tudnak a Budapestiek erröl?
K.