2006. december 30., szombat

Bin Bakri megmondja a frankót: "Látjuk mi még az iszlám lobogóját a londoni Big Ben-en lobogni"


Az alábbi bejegyzés a Politically Incorrect blogról származik, 2006. dec. 28-i datálással.

Omar bin Bakri (a képen), szíriai születésű brit iszlamista, az "Al Muhajirun" szervezet egykori vezetője, aki 2005. októberében felhagyott tevékenységével Nagy-Britanniában és ma Bejrútban él, interjút adott az arab Al Sharq Al-Awsat c. újságnak. Az interjúban bin Bakri azt nyilatkozta, nem tervezi visszatérését a szigetországba mindaddig, míg "a terrorellenes törvényeket, melyek békés muzulmánokat terrorizálnak, vissza nem vonják", illetve míg "egy napon hű muzulmánok Nagy-Britanniát - Allah segítségével - Iszlamisztánná nem változtatják."

Kivonatok az interjúból:
Kérdés: Tartja magát korábbi kijelentéseihez, különösen ahhoz, melyben megtiltja, hogy információkat adjanak ki terroristákról?

Omar Bakri: Muzulmánokra vonatkozó információk kiadását - mindegy, hogy azokról van szó, akik a dzsiháddal küzdenek Allah ügyéért, vagy egyszerű muszlimokról van szó - a brit és amerikai rendőrségnek, vagy más hitetlen és hitehagyott biztonsági szerveknek (akár az arab, vagy muzulmán államokban), tiltják a sária törvényei. Az eretnekség egy fajtájáról van szó, mely a tettest eltávolítja az iszlám védelméből. Ez a cselekedet a hitetlenek támogatása muzulmánok ellen. Allah pedig azt mondta: Közületek, aki ezekkel barátkozik, közülük valóvá válik. [Koran 5:51]

Kérdés: Gondolkodott-e már azon, hogy visszatér Nagy-Britanniába?

Bakri: Addig nem, amíg érvényben vannak azok a terrorellenes törvények, melyek a terrorellenes küzdelmek jelszavával békés muzulmánokat terrorizál. Olyanoknak, mint én, tiltja a sária-törvénykezés a visszatérést egy ilyen országba, mert ez a cselekedet abba a kategóriába tartozna, hogy "kiadom magam fogolyként". Az iszlám ezt tiltja.

Zárójeles megjegyzés, a többi népheccelő agymosott, terrorista imám követhetnék a jó példát és ők is "csomagolhatnának". A probléma csak az, hogy ezek az emberek nem nyugszanak egy helyben; szeretik a távolból mozgatni a szálakat. Például - hobbiszinten - szeretnek tizenéves kisgyerekeket rábeszélni, hogy erősítsenek magukra bombát és szálljanak fel a buszra. Mily bátor cselekedet... (a ford.)

Kérdés: Ön szerint véget ért "Londonisztán", bezárták a kapukat?

Bakri: Amit ma Londonisztánnak neveznek, tulajdonképpen Eretnekisztán, azaz dar al-kufr (a hely, ahol az eretnekek laknak). Úgy vélem, egy napon hű muzulmánok - Allah segítségével - ezt Iszlamisztánná változtatják majd, dar al-islam - má, azaz a hellyé, ahol az iszlám lakik, ugyanúgy, ahogy tették ezt a muzulmánok Etiópiában (mely az egyik legősibb keresztény államalakulat volt - a ford.), vagy Indonéziában tették. Ekkor megvalósul a nagyszerű iszlám álom. Látjuk majd a zászlókat lobogni, rajtuk a felirattal: "Allah az egy isten". Ezek a zászlók a Big Benen és a brit parlament épületén lengenek majd... Allah segítségével.

Személyes kedvenc részletem jól mutatja a Bakrihoz hasonló gondolkodású elemek integrációra való hajlandóságát:
Kérdés: Mit tanácsol a brit muzulmán fiatalságnak, és tanítványainak, akik oly távol vannak most Öntől?

Bakri: Azt javaslom a muzulmán ifjaknak általában, szeretett tanítványaimnak pedig különösen, hogy ne asszimilálódjanak a pogány (jahili) brit társadalomba, de azért ne is zárják el magukat az emberektől. Prédikáljanak Allah nevében. Parancsolják meg a jót, és tiltsák meg a rosszat, engedelmeskedjenek Allahnak, és tartsák magukat távol a hitetlenektől és politeistáktól, valamint (tartsák magukat távol) ezek szokásaitól, tradícióitól és törvényeiktől. Maradjanak hűek a Koránhoz és a Szunnához, ahogy tették azt Mohammed korában az első hívők.
Kiemelendő: "tartsák magukat távol törvényeiktől". Itt olyan finomságokra érdemes gondolni, mint a sária törvények követése Európában, azaz például családtag megölése a "család becsületének megőrzése" céljából, vagy akár a burka viseletének kötelezettsége, mely a nőket elzárja a külvilágtól.

Az iszlám tehát a béke vallása.

Nincsenek megjegyzések: