2007. január 2., kedd

Az agymosás megkezdődött 2. rész

A BBC oldala arról jelent, fennáll a veszélye a muszlimok "elidegenedésének" Európában, ha a kormányzatok nem kezelik megfelelően a muzulmánok elleni diszkriminációt.

A "Rasszizmust és Xenofóbiát Figyelő Európai Központ", a European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (EUMC) végzett már hasonló felméréseket antiszemitizmus tárgykörében is, és megdöbbenve állapították meg, hogy Európában az utóbbi évtizedben félelmetes mértékben növekszik az antiszemitizmus. A kutatásokat tovább folytatva arra jöttek rá, hogy az újonnan megjelenő antiszemitizmus főleg a muzulmán bevándorló lakosság felől jelentkezik. A kutatásokat ekkor leállították. Hiszen a megjelenő jelentésben ez negatív színben tüntette volna fel kedves integrálódni nem akaró moszlim barátainkat.

A jelentés elfelejt különbségeket tenni. Az új jelenség az "iszlamofóbia". Azaz az iszlámtól való félelem. Ezt a jelenséget a jelentés "rasszizmusként" értékeli. Kérdem én; az iszlám mióta tekintendő emberfajnak? Itt tisztán arról van szó, hogy megjelenik európában egy vallás, melynek követői erőszakkal próbálják terjeszteni hitüket (halálos fenyegetések az iszlám kritikusaira, tüntetések, mellyel megfélemlítik a lakosságot, stb.). Aztán vezetőink kijelentik, hogy az iszlám a béke vallása, és hogy mi milyen hülyék vagyunk, hogy ezt nem vesszük be, és egyáltalán, miért nem akarjuk, hogy minden sarkon legyen egy mecset.

Egy másik kérdés, mellyel a BBC-s cikk foglalkozik, a muzulmánok sikertelen integrációja, mely állítólag arra vezethető vissza, hogy mi, európaiak "kiutáljuk" őket. Minthogy időm nagy részét német nyelvterületen töltöm, alkalmam volt számos kapcsolatot kialakítani az ottani lakossággal, köztük sok muzulmánnal is (zöldséges, döner-árus, de még egy-két személyes barát is), meg kell mondjam, még nem találkoztam törökkel, aki helyes németséggel beszélt volna. Sok történetet hallok török családokról, akik húsz éve Németországban, vagy Ausztriában élnek, de egyes - főleg a női - családtagok épphogy csak köszönni tudnak németül. (Azért inkább a női családtagok nem beszélnek, mert ők egész nap otthon kell, hogy üljenek.)

Sajnálatos jelenség egyébként, hogy a második-harmadik generációs moszlim ifjak rosszabbul beszélik új hazájuk nyelvét, mint a bevándorolt szüleik.

Egy bécsi úr arról írt a der Standard-ban, hogy amikor délelőttönként a parkban sétál, szinte mindig lát iskoláskorú gyerekeket a parkban focizni. Amikor iskolaidőben rákérdez, miért nem iskolában vannak, azt a választ kapja: "kopj le, szemét náci!" Nos ez is mutatja, mekkora tiszteletben nevelik ezeket a gyerekeket a befogadó kultúra iránt.
A muzulmánok tehát az oktatásban nem hajlandóak részt venni, és lenézik a befogadó kultúrát. Szerintem ebből a kiindulóhelyzetből nehéz egy sikeres integrációt megvalósítani, bármennyire is szeretnénk.

Ne feledjük el, hogy az iszlám magában alapvetően elutasítja a világi ismereteket (azaz amit az iskolában tanulnak), sőt azokat le is nézi, elpusztítandónak tartja.

Egy másik problémakör az EUMC felmérésében a muzulmánok ellen elkövetett erőszak. Nos, én személyesen nem emlékszem az elmúlt fél évből egy cikkre sem, ahol muzulmánt azért bántalmaztak volna, mert muzulmán. Ezzel szemben emlékszem, hogy a berlini új pályaudvar átadásán egy muzulmán (Németországban ezeket úgy hívják eufémisztikusan, egyben megtévesztően: bevándorlási háttérrel rendelkező polgár Bürger mit Migrationshintergründen) ifjú azt találta szórakoztatónak, hogy késsel szúrkálta a tömegből hazaindulókat. Körülbelül húsz áldozata volt a fiatalembernek, és mint később kiderült, a kés HIV fertőzöttségének gyanúja is fennállt.
Egy másik eset a napokban történt, szintén berlinben, egy muzulmán fiú leszúrt egy német fiatalembert, mert az utcán mellette elhaladva "ránézett".
Tavasszal a berlini Rütli iskolában a tanulók ellehetetlenítették az oktatást. A Rütli iskolában a tanulók aránya: több, mint 90% muzulmán. Késekkel, kövekkel támadtak nem muzulmán társaikra és a tanárokra.

Még egy elem eszembe jut, amely nem erőszakkal van összefüggésben, de erősíti a muzulmánokban a német kultúra lenézését. Ez a Sat1 tévéadón rendszeresen sugárzott "Guckst Du" és "Guckst Du weita" c. förmedvények, melyek nevetségesnek, és alsóbbrendűnek állítják be a német kultúrát. Egyes, a sorozatban bemutatott "gag"-eknél nagyságrendekkel kevésbé voltak sértők a dán karikatúrák, és láthattuk a reakciót. Hangsúlyozom tehát, amit a korábbi bejegyzésekben is írtam, hogy egyelőre a szólás szabadsága a muzulmánok mellett áll. Persze mi, európaiak meg nem vagyunk akkora idióták, hogy ha valaki viccel a kultúránkról azonnal kivonulunk az utcákra ostoba táblákkal. A muzulmánok tehát örüljenek csak a szólás szabadságának.

A berlini heinersdorfi mecset építését ellenzőket, és az iszlámkritikusok folyamatosan kapnak halálos fenyegetéseket (néha be is váltottakat) a moszlimoktól.

A tavalyi év elején három németországi török bevándorló úgy megvert egy terhes német lányt, hogy az elvetélt. A verés oka az volt, hogy a török barát (akitől a gyerek volt, és aki egyike volt a lányt bántalmazó három fiatalnak), nem merte bevallani otthon hogy nem-muzulmán nőtől lesz gyereke. A kitagadástól való félelmében inkább a bűncselekményt választotta. Három barátjával elcsalták a lányt a parkba, ahol lefogták és egy padra kötözték. Mindhárman elkezdték ököllel a gyomrát verni, illetve a hasára ugrálni, közben azt kiabálva: "Ist das Kind schon tot?" (Halott már a baba?). A hír egyébként felkavarta a német közvéleményt is, tele voltak vele az újságok.

Nos, csak így első nekifutásra ennyi atrocitás jut eszembe német nyelvterületről a muzulmánok részéről.

Muzulmánok ellen elkövetett atrocitásról nincs tudomásom, de aki lát/hall ezzel kapcsolatos hírt, szívesen várom a kommentekbe.

A jelentés arról is ír, hogy muzulmánok nehezebben jutnak munkához és lakáshoz. Nos, pár hete megnéztem magamnak egy lakást, amit ki szerettem volna bérelni. Szépen, ahogy itthon tanultam kiöltöztem, nyakkendő, öltöny, végülis jó benyomást akarok tenni a háziúrra. Előttem egy muzulmán srác nézte meg a lakást, kicsit korábban érkeztem, így még találkoztunk. Körülbelül úgy nézett ki a fiú, mint valami east coast rap banda egyik gangster háttértáncosa, szájából cigi lógott ki. Csodálkozom, hogy így miért nem jut lakáshoz. Ismerőseim elmondása szerint sok "laza" fiatal állásinterjún is így jelenik meg, ha egyáltalán hajlandó elmenni, és nem olyan a hozzáállása a társadalomhoz, mint a fent részletezett Rütli iskola-béli nebulók, vagy az európa nagyvárosait ellepő muzulmán fiatalokból álló gang-ek, akik német, osztrák és angol kisfiúk és kislányok mobiltelefonjait, pénztárcáját veszik el. A német nyelv egyik új jövevényszava az "MC Gangs", amely pont ezeket a "wannabe - rapperbandákat" írja le.

Ja, a szuperokos "agymen", aki a fenti jelentést kezdeményezte, Beate Winkler eurokrata. Csakhogy tudjuk, kinek köszönhetjük majd Európa iszlamizációját.

Személyes értékelésem:
Fel kell hagyni azzal a nézettel, miszerint mi, európaiak hordoznánk magunkban eredendő bűnként a rasszizmust. Igen, itt van a nyakunkban a második világháború és a holocaust szörnyűségeinek terhe! Tény, hogy sokat kell azért tennünk, hogy megelőzzünk egy hasonló katasztrófát! Azoban ne essünk át a ló túlsó oldalára. Vegyük észre, hogy most, ezúttal, NEM mi vagyunk a hibásak.
Sajnos a muzulmán szélsőségesek érzik bennünk ezt a mentalitást, az "eredendő bűn" szemléletet, és mindent megtesznek, hogy kihasználják. Ne hagyjuk!!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Úristen. Remélem tényleg csak a szélsőségesekre vonatkoznak a muszlimokról írt cikkeid,és nem képzeled, hogy imered a több millió muszlim hívőt, és az alapján általánosíthatsz.

Névtelen írta...

hat en ehez csak anyit szeretnek szolni hogy en torok aszony vagyok de szerintem jo dolog ha valaki kendot hord nalunk nem kotelezo mindenkinek az vesz fel aki akar pl.enis hordom a kendot mint ahogy irta ot magyarba felmegy valaki egy buszra es nezik fokdosak..az arab nok nel pedig ez a jo meg nalunk torokoknel hogy eltakarja a kendo es csak a sajat magade vagy es senki nem nez a szemedbe hogy de meg ... nam meg ezek stb.. ne itelj es ne iteltess mert mindenki azt fogadja el amiben el szerintem es tiszteld a mas kulturakat ha meg nem tetcik akor meg ne is irj vele!! en tudom magyarban eltem 4év! de hal istenek ahog ti montanatok !! haza jottem mar es tudom mik fojnak ot is it is es job igy elni mint ugy! en torok vagyok es tudom nem vetem fel a torok vallast semi mert anyukam apukam torok en it szuletem na mindegy sok jot tovabiban!