2007. január 3., szerda

Az Ahmadiyya szekta bemutatkozik 3.

Az Ahmadiyya szekta (melynek neve egyébként azt jelenti, az Ahmadiak) alapítója Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (1835-1908) a következőképpen nyilatkozott a mecsetek építésének szükségességéről:
"Jelenleg Jamaat-unknak (szektánknak - a ford.) nagy szüksége van mecsetekre, mely Allah háza. Városban, faluban, akárhol is építsenek mecseteket, azok a Jamaat növekedését szolgálják. Gondoljatok erre; lehet az város, vagy falu, éljen ott kevés, vagy sok muszlim, vagy akár egy sem, akárhol látjátok az iszlám terjesztésének lehetőségét, ott építsetek mecseteket. Allah majd gondoskodik a muszlimokról, és odavezeti őket..."
Hazrat Musleh Maud, szintén a szekta egyik vezető alakja, 1957-ben a következőket nyilatkozta:
"Ha Európában lehetőség van 2.500 mecsetet építeni (megj.: csak Németországban már ennél több mecset van, - a ford.), akkor a 'Nara-e-Takbir' hangja Európa legtávolabbi csücskeibe is elér. A hang egyik mecsetből a másikba száll majd. Akkor egész Európa egységesen hallja majd: 'Allah-o-Akbar' (ford.: Allah hatalmas) Amely napon ez megtörténik, tudják majd a keresztények, hogy az iszlám [...] győzedelmeskedett."
-ipahb

A szekta nyitottságát, toleranciáját, és hajlandóságát a társadalmi párbeszédre mutatja az alábbi falragasz is, mely a muzulmán szekta egyik nyilvános hirdetőtábláján, valamint a hozzájuk kapcsolódó internetoldalakon olvasható:


A felirat fordítása: " Heinersdorf-öffne-Dich. Követeljük, hogy az Ahmadiyya-mecset építését ellenzők nyilvánosan valljanak színt! Azoknak, akik ellenzik a mecset éptését, mindenki számára felismerhetőknek kell lenniük. Aki tehát szomszédokat, vagy barátokat ismert, akik ellenzik az építést, itt feljelentheti ezeket az ismerőset. Ne legyetek szégyenlősek! Egy mecset építés ellenzőktől mentes Heinersdorfot akarunk"

Hogy is volt Bolek úr esszéjében? Az iszlám már bebizonyította, hogy képes békében élni [...] más vallásúakkal együtt... Kell-e részleteznem egy olyan ország olvasóinak, amely megélte Szálasi Ferenc és Rákosi Mátyás diktatúráit, hogy mit is jelent mások feljelentése azon okból, hogy "másképpen gondolkodnak"? ...

Nincsenek megjegyzések: