2007. január 2., kedd

Európai nők! Szabadítsátok fel magatokat!

Az alábbiakban szeretném bemutatni azt a kollekciót, melyet sok európai és muzulmán úgy jellemez, hogy felszabadítja a nőket. Nos, a Mátrix trilógiából nyúlva a szlogent, hadd nevezzem el az alábbiakban bemutatott sorozatot "Free Your Mind Collection"-nek.
Olcsó, divatos, és állítólag felszabadítja a női lelket. Kötelező bevezetéséhez nem kell más, mint erősen hinni, hogy az iszlám a béke vallása, és békésen megfér más vallásokkal.
Kedves politikusaink! Kérjük, folytassátok liberális szónoklataitokat és intézkedéseiteket a muzulmán bevándorlók javára, kérjük hagyjátok őket továbbra is mecseteket építeni, adjatok nekik munkanélküli segélyt, és csodáljátok a multikulti társadalmat, ahol békében élnek párhuzamos társadalmak! Folytassátok mindezt, hogy az alábbi kollekció a 2050-es év legmenőbb viselete legyen.

1. Hijab

A szó (hijab) az arab "elfedni" szóból ered, és azt a sálat írja le, melyet a muzulmán (hamarosan európai) nők viselnek.

Sok muzulmán (és liberális európai) a kendőt a vallásosság és a nőiesség szimbólumaként tartja számon, számos színben és stílusban létezik.

A nyugati országokban előforduló leggyakoribb változat négyzet alakú, és a fejet és a nyakat borítja, de az arcot szabadon hagyja.

Személyes kommentár: Igen, az európai lányok -már látom - nagyon szívesen hordják majd. Igaz, hogy manapság órákat ülnek lányaink a fodrászszalonokban, hogy szép hajukat megmutathassák a világnak, a fodrászathoz kapcsolódó ipari szektor pedig milliárdokat költ évente a legkülönbözőbb termékek előállítására, de ha egyszer Allah azt mondja, hogy kell, akkor nincs mese, kell. Különben is felszabadítja a női lelket, és most, a globális felmelegedés időszakában különösen praktikus, ha berohad nyáron az ember nyaka.

2. A niqab és a burka (burqa)

Ha már globális felmelegedés, akkor a niqab és a burka különösen praktikus viselet. És különben is; ha az arab asszonyok Afganisztánban kibírták a tálibok alatt, akkor az európai lányok is bírják ki. Ja, hogy az arab nők otthon ültek egész nap a hűsben, mert tilos volt dolgozniuk és kíséret nélkül az utcára menniük? Hátmajd akkor a mi lányaink sem mennek dolgozni! Sőt a szavazati jogot is elvesszük a nőktől! Mondta Allah bá', hogy a nők szavazhatnak?

A niqab egyébként a bal oldali hölgyön látható viselet, mely csak a szem körüli területet hagyja nyitva. Néha egy csík a két szemnek a kivágás, néha két külön kivágás van a két szemnek.
A niqab volt az, amelyről Jack Straw angol kabinetminiszter októberben azt nyilatkozta, jobban örülne neki, ha a muszlim nők nem takarnák el az arcukat. (Erre jöttek azok az ominózus kijelentések ultraliberális közéleti személyektől, hogy ez a ruha felszabadítja a nőket.) A niqabot egyébként a hozzá tartozó sállal kell viselni.

A burka a legkonzervatívabb muzulmán viselet. A teljes arcot és testet borítja. A burkát viselő csak egy lazábban szőtt szöveten (amolyan textil rácson) keresztül szemlélheti a világot.

Személyes kommentár: külön tetszeni fog ez a viselet kedvenc női előadóink új CD-inek címoldalán. De tényleg; 2050-re nem lesz elegendő egy formás test egy albumhoz. Zenélni kell majd tudni, nem a popsit riszálni!

3. Az Al Amira és a Shayla

További népszerű viseletek.

Az al-amira kétrészes fedőkendő. Egy szorosan a fejre kötözött sapka-szerűségből - melyet főleg pamutból és poliészterből készítenek - és a hozzá tartozó cső-szerű sálból áll.

A shayla hosszú, négyszögletes sál, melyet a Golf öböl térségében viselnek sokan. A sálat a fej köré tekerik és egy tűvel a ruhához rogzítik, a vállnál.

Személyes kérdésem csak az, hogy egy európai nő melyik ruhájához veszi majd fel. A képen bemutatott fekete, földig érő arab ruhákon kívül ugyanis nemigen passzol semmihez.
Kivéve ha valaki ezt vonzónak tartja:


4. A khimar és a csador (chador)

Kollekciónk utolsó két darabja.

A khimar hosszú, csúcsos kendő, mely egészen a derékig leér. Takarja a nyakat, a hajat, a vállakat, az arcot azonban szabadon hagyja.

A csadort, mely talán a legismertebb viselet, főleg az iráni nők hordják, amikor nyílt utcán vannak. A teljes testet fedi, csak az arc látszik. Gyakran egy kisebb sálat is viselnek alatta.


Csak egy jótanács, mielőtt a nagy toleranciánkban mindenkinek elszállna az agya. Aki azt állítja, vagy gondolja, hogy a fenti viseletek bármelyike felszabadítja a női lelket, vegye fel a mindenkori ruhadarabot, és töltsön el benne egy hónapot. Ha a hónap végén még mindig nem jelentkeznek öngyilkossági hajlamra utaló tünetek az illetőnél, és tényleg úgy érzi, a viselet felszabadította, akkor leülhetünk beszélni...


5 megjegyzés:

Névtelen írta...

ne haragudj, de tapasztalatbol beszelsz, vagy csak olvasgattad valahol, amit ide olyan bolcsen leirtal?mert en hasznalom a hijabot, egy eve lettem muzulman es nagyon kenyelmes a kendo viselete. mint ahogy mondtad, ki kell probalni egy honapig, es akkor irj egy ujabb szoveget. vagy kepzeld el a pokol tuzet a bal oldaladra es a kendo meleget a jobb oldaladra es dontsd el melyik egetobb. sok sikert. Allah bocsasson meg neked a meggondolatlan szavaidert.

Friedrich írta...

Nézd két dolog. Az hogy te mit csinálsz a saját életeddel, az a te dolgod...
az, hogy mit kényszerítenek más nőkre, az viszont már nem a te dolgod...

tudod, amikor svédországban muszlimok nőket erőszakolnak meg, aztán röhögve közlik, hogy "hát nem volt rajtuk kendő, meg is érdemlik", akkor kurvára nem tud érdekelni, hogy neked melyik füledet melegíti a fejkendő...

Friedrich írta...

PS: miért is kellene a pokol tüzét elképzelnem a bal oldalamra??? ez a rész nem egészen világos...
agymosás szagot érzek...

Névtelen írta...

elég régi a cikked, de remélem még olvasod az oldalt. Akkora baromságokat írtál le, hogy az már fáj. nem vagyok vallásos, nem hordok kendőt, de nagyon érdekel az iszlám vallás. Az, hogy emberek (muszlimok, vagy nem muszlimok) mit csinálnak, egyáltalán nem köthető a valláshoz.Az a férfi gyarlósága,és mocskossága,ami hidd el itt Európában is megtalálható. Na meg aztán tényleg vannak olyan nők akikre ezt rákényszerítik, de nem ez az általános. Örülök, hogy a médiát figyelemmel követed, de nagyon naív vagy.Nem minden igaz ami ott elhangzik,és főleg nem kétoldalú.Rengeteg muszlima ismerősöm van,és szeretik hordani a kendőt, tényleg felszabadítja őket, hiszen a testük csak az övék lehet,senkinek sincs joga azt bámulni,vagy fogdosni, csak akinek ő engedélyt ad rá.Itt Európában a nő felszáll egy buszra akár,és össze-vissza tapizzák,pofátlanul bámulják.Ezen egy kicsit gondolkozz el, hogy mi a felszabadító,és mi az ami nem az.Csak a statisztikák kedvéért: Mi kis hazánkban minden 3. nőt vernek,és elnyomásban él. Egyébként azokban az arab orsdzágokban ahol nem királyság van, (pl.:Szíria) a nők is szavaznak. Tájékozódj jobban, mielőtt véleményt nyílvánítasz valamiről,mert így csak okoskodónak tűnsz kissé,és kinevetteted magad.Ami pedig a kényszer kendőviselést illeti, én is elítélem teéjes mértékben.

Névtelen írta...

Kedves nevtelen" latszik hogy mit sem ertessz az egeszbol!Kar volt hozzaszolnod,mert a naiv Te vagy.En koztuk elek 20 eve,tudom amit tudok!Igenis koze van es kotheto a vallashoz hogy egy muzulman mit csinal,sot!Csakis ahoz kotheto.Errol a kendo rakenyszeritesrol csak annyit:Egesz Szaud Arabiaban ra van kenyszeritve a nokre,sot meg a kulfoldiekre is kotelezo,akik oda beteszik a labukat!!Nem nevezhetnem felszabadito erzesnek,de probald ki!