2007. április 18., szerda

Újdonságok Dhimmiországból

A hírre a molcsa- blogban bukkantam és a Daily Mail közölte le az eredeti cikket.

Tipikusan azon hírek egyike, melyhez a muszlim tábor általában nem szokott kommenteket írni, hiszen itt nem lehet fröcsögni anélkül hogy égetnék magukat, itt kedves muszlim barátaink és támogatóik behúzzák fülüket, farkukat.

Az, hogy a világra egyre nagyobb fenyegetést jelentő Iránt egy elmebeteg vezeti, aki holocaust-tagadó konferenciát hív össze, meg karikatúrapályázatot ír ki holocaust témakörben (hogy "tesztelje" az európai szólásszabadságot... megjegyzem, sikerült tesztelnie... nem emlékszem, hogy keresztények, vagy zsidók üvöltve tódultak volna az utcára halálos fenyegetéseikkel. Az Iráni rezsim a botrány kapcsán csak bebizonyította saját primitívségét.) az egy dolog.

Az azonban, hogy ezek az idióta elvek -ki tudja, talán félelemből?- Európában egyre nagyobb teret nyernek, és a legnegatívabb összetevőit sikerül adoptálni, az már elfogadhatatlan.

A legújabb újdonság, hogy egyes brit iskolákban "átugorják" a holocaust fejezetét, nem beszélnek róla, nehogy "megsértsék" vele a muszlim tanulókat, akik holocaust-tagadók.

Vajon nem üt-e ez később vissza a muszlimokra?

Nem említi a brit történelemoktatás sok iskolában ezen kívül a kereszteshadjáratok azon fejezetét, melyben a Jeruzsálemért folyó küzdelmekről van szó. Miért is? Mert ez a fejezet felfedi, hogy valójában a muszlim seregek képviselték a terjeszkedő, hódító erőt. A keresztény intervenció elsődleges célja a Szentföld felszabadítása volt. A mecsetekben nyilván más verziót tanítanak, melyben mi csúnya gonosz keresztények csak úgy odamentünk irtani a muzulmánokat.

A történelem tehát egyre inkább a politikai korrektség gyakorlásának eszközévé válik - írja a cikk a Daily Mailben.

Mi az oka, hogy egyes tanárok "ejtik" ezeket a fejezeteket? Az utasítás ugyanis nem "fentről érkezett". Nem. A tanárok félnek (!) az antiszemita és holocaust-tagadó muzulmán tanulóktól. (Illetve családjaik haragjától).

A fentiek miatt nem kerül pontos tárgyalásra, vagy egyáltalán nem említik az arab-izraeli háborút, és Izrael állam történetét sem.

Az egyik komment a Daily Mail cikkénél: "Az ég szerelmére! Egykor ez egy szabad ország volt!"

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát, ha egyáltalán szabad hozzászólnom, hiszen csodálatos dramaturgiai érzékkel beharangoztad, hogy a veled egyet-nem -értők közül senki nem fog,akkor annyit fűznék ehhez, hogy a törtélenem nem tanítása nyilván nem megoldás semmire, és baromság is. Továbbá megint abba a szokásos hibádba estél, hogy a más véleményen lévőket lazán azonos táborba sorolod, ami körülbelül azt jelenti, hogy aki nem ért veled egyet, az a terroristákkal húz, és örül a hasonló híreknek. Pedig nem. Ez egy hülye intézkedés, bár nem tudom megint miért a muszlimok a hibásak azért, hogy az angol oktatás szar(értem én, hogy nyilván az ő nyomásukra alakult ez így, de furcsa, hogy az angolok ilyenkor kényszerítve érzik magukat a megadásra, Irakban meg azért csak ott vannak...).No, mindegy.
Ami meg a keresztes hadjáratokat illeti, ne haragudj, de tényleg az van, hogy az európaiak odamentek hódítani. A "felszabadítás" kb annyira volt az, mint nekünk, az orosz megszállás. Ha megnézed a történelemkönyveket, azt látod, hogy csupa francia, esetleg német, és nehány angol kapott birtokot, illetve címeket az első hadjárat után, és ez később is így maradt, nézd talán meg a jeruzsálemi keresztény királyok névsorát. Tehát nem az ott élő "őshonos keresztények"nyertek ezen, akik közül ráadásul addigra már egy csomóan áttértek több nemzedék óta a muszlim hitre. Mellesleg nem az ottani keresztényeket akarták felszabadítani, hanem a Szent Sírt, tehát nem humanitárius céllal rohanták le a szent földet.Ez van...Ezt nem szemrehányásként mondom, vagy azért mert a kereszteshadjáratok értékelését perdöntőnek érzem a muszlimok kontra nyugat ügyben, hanem mert te hoztad fel megint a témát, és ismét rosszúl.

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsa!Minden tiszteletem az Öné, de azt hiszem hozzászólásában súlyos tévedéseket ír le.A keresztes hadjárato nagy része valóban felszabadító hadjárat volt.
Jeruzsalem például már Mohamed születése előtt hat évszázaddal(!)
a kereszténység fontos központja volt.(Azt talán nem kell részleteznem, hogy miért..)
Noöos, a muszlim megszálló megtiltották a keresztény zarándokok zsámára a Szentföld látogatását, valamint szisztematikusan irtották a helyi keresztény lakosságot.Ezen okokat megszüntetendő indították a keresztes hadjáratokat.Hogy lehet az, hogy a történelem ezen történései az Ön számára ismeretlenek mardtak?
félek, hogy maholnap esetleg Ön is áttér az iszlámra.Kár lenne Magáért...

Friedrich írta...

Kedves Zsuzsa,
azt hiszem félreértesz... itt nem csak két tábor van: nem csak velem egyetértők, meg terroristák... a skála sokkal szélesebb, és egy jelentős részén azok a muszlimok és szövetségeseik terpeszkednek, akik lenézve az európai kultúrát és értékeket megpróbálják átformálni a világunkat (a nyugati világot) és saját értékeinket ránk kényszeríteni... lehet, hogy ezek az elemek egyáltalán nem erőszakosak, és nem ölnek, vagy bántalmaznak közülünk senkit. Azonban az évszázadok alatt kivívott szabadságjogaink kerülnek veszélybe, ha további engedményeket teszünk ezeknek az elemeknek...

Már éppen elég szörnyű az is, amit az iszlám a nőkkel művel világszerte, illetve ahogyan a muszlimok a nyugati nőkről gondolkodnak. Emlékszel nadiya hozzászólására Ben-G blogján? Aki keresztény hitre tér át, az nyilván csak azért teszi, hogy bulikban részegre ihassa magát, meg mutogathassa a bájait... Mit gondol, egy fiatal muszlim lány fejébe hogyan kerülnek ezek a gondolatok? Nyilván a szülői ráhatás. Honnan veszik azok a kisgyerekek a mentalitásukat, akik a bécsi-berlini utcákon iskolaidőben fociznak, és amikor egy arrajáró felnőtt megkérdi tőlük, hogy miért nincsenek iskolában akkor "takarodj innen szemét náci" felkiálltással válaszolnak. Egy hét-nyolcéves gyermek magától alakítana ki ilyen értékrendszert? Majdnem biztos vagyok benne, hogy ezeket a parolákat otthon hallja, a szülői háttér közvetíti neki...

Kérlek tehát, hogy próbáld meg te is árnyaltabban látni ezt a kérdést... senki nem mondta, hogy aki nem ért velem egyet, az csak terrorista lehet... attól függetlenül az iszlamizáció valós veszélyt jelent a kultúránkra...

Már a szabadságjogok sárba tiprása is épp elég szörnyű dolog az iszlamizáció kapcsán. Még szörnyűbb azonban a holocaust tagadása. Mit gondolsz, kedves Zsuzsa, mi történik, ha európa "elfelejti" a holocaustot? Ha nem emlékszünk ezekre a szörnyű tettekre, amelyeket az emberiség a 20.század közepén elkövetett, a következő generáció gond nélkül megismétli ezeket a tetteket!! Ezért is írtam, hogy ez könnyen a muszlimokra üthet vissza, ha tagadják a holocaustot és elvárják ezt tőlünk is!

Azonkívül tényleg meg kell húzni a határát a politikai korrektségnek. Ha a dolog átmegy történelemhamisításba, akkor egy szép orwelli világ köszönt ránk!

Névtelen írta...

Nagyvonalakban igazad van Friedrich,viszont nem kell ahhoz szuloi rahatas, hogy a fiataljaink eletmodjarol ez a kep jojjon le.
Sajna, ezt latja, akinek van szeme. Es ez teny. Nincs mit tagadni.