2007. április 15., vasárnap

Érdekességek a Jelenések Könyvéből

Remélem sokan beszélnek angolul az olvasók közül, mert most nincs kedvem kiírni a scriptet magyarul, de megdöbbentő, ahogy a srác a Jelenések Könyvét elemezve hogyan vonatkoztat az iszlámra.
Azért a későbbiek során lesz magyar szkript is, csak nem ma :)



Különösen tetszenek a zárógondolatok. Sátán utálja a zsidókat, mert Jézus is közülük való volt. Ezért akarja őket elpusztítani (Itt megemlítődik Hitler és megemlítődnek az iszlamista diktatúrák.)

Hadd fűzzek hozzá még egy gondolatot, ami a videóban nem hangzik el. Eddig tehát Isten szavai bebizonyosodtak az iszlámmal kapcsolatban. A "bestia" uralkodik majd az egész Föld felett, és sokakat az igája alá hajt.
De ha elolvassuk a Jelenések Könyve végét is, ott az Isteni jóslat azt mondja, mindez így van megírva, de bármi is történik, a gonosz nem győzedelmeskedhet Isten felett...

Bár az oldalt nem szeretném vallási elmélkedések oldalává alakítani, szeretném megtartani a társadalmi vonatkozások/veszélyek elemzését, melyet az iszlamizáció magában hordoz, azonban ezt a videót mégis fontosnak tartottam beilleszteni, különösen azért, mert magam is vallásos keresztény volnék (de nem a bigot fajtából).
Emlékszem, kisgyermekként a Bibliát olvasva, sokszor végtelen szeretet töltött el Jézus iránt, és mindig mélyen meghatódtam, amikor a megbocsátásról beszélt. A kálvária leírásakor még gombóc is volt a torkomban... kisgyerekként...

Vajon ezek az érzések megjelentek azoknál, akik gyermekkorukban a Koránt olvasták? (A kérdés költői)...

A videón látható srác oldala itt.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv!

Valóban jobb lenne ha a társadalmi problémák alacsonyszintű boncolgatásánal maradnál (ami amúgy egy szakma, bár véleménye mindenkinek lehet), és nem vallástudós értekezések oldala lenne ez. Márcsak azért is mert ez is egy szakma, sok évig kell tanulni hogy az ember értelmeseket tudjon róla mondani, magyarországon sajnos ez a dolog is olyan mint a foci ,a politika meg a vezetés, mindenki azt hiszi ért hozzá, és közben láthatjuk hogy nem is annyira.
Továbbá nem hiszem hogy fiatal bibliamagyarázók véleménye a kereszténység legvitatottabb bibliarészéről,(amit komoly vallástudósok is csak nagyon óvatosan elemezgetnek) mérvadó lehet. De persze véleménye mindenkinek lehet, nekem is, neked is, ez rendben is van.

Friedrich írta...

nézd, azért nem kell ám mindenhez öt-hat év egyetemet elvégezni, hogy véleményt formálhass róla, vagy akár szakmailag kompetensen nyilatkozhass...

Névtelen írta...

Üdv!

Igaz, nem kell valóban mindenhez 5-6 év egyetem, de a teológia pont ilyen.

Friedrich írta...

tévedsz...

a biblia ponthogy nem teológusoknak íródott, hanem mindenkinek! Máskülönben csak a teológusok jutnának a mennybe...

de elhiszem, hogy az iszlamofasiszták téged meggyőznek, hogy azért látod erőszakosnak a koránt, mert nem érted, és a teológusaik elmagyarázzák neked, hogy miért békés keresztényeket és zsidókat gyilkolni, nőket verni, és hülyeségek miatt kivégezni embereket...

ez a te dolgod, ha mindezt össze tudod egyeztetni a lelkiismereteddel...

Névtelen írta...

Üdv!

Úgy látom nem én vagyok az akinek nem jött át az üzenet, nem értem hogy lehet egy olyan dologról véleményt nyilvánítani amit nem ismer az ember? Illetve lehet, csak akkor miért gondolja hogy komolyan veszik utánna? Mert te nyilvánvalóan nem ismered sem az iszlámot, sem a könyvét, és ahogy olvastam az eddigi irásaidat a bibliát is csak porfogónak használod.
Luk 6,37. "Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;"
Remélem azért tudod miből van, annyit segítek nem a Koránból, csak hogy mert azt úgyse fogadnád.
Amit pedig arról írsz, hogy a Biblia az átlagembernek íródott, valóban az üzenete átlagembernek szól, de hogy az értelmezése átlagembernek való-e? Hát ha ez így lenne akkor nem kellene se pap, se egyház, de persze ha te mást mondasz biztos úgy is van.
Az üdvözülés problematikájába bele sem megyek, mert teológiai kérdésekben már úgyláttam megkaptad a kiokítást elég szépen, nem is reagáltál érdemben, gondolom nem véletlenül, ezért én sem látom ennek túlzott fejtegetését.
És mégvalami, mitől van benned ennyi gyűlölet? Nem tudtad hogy ez méreg?

Friedrich írta...

ja, értem már!!!

tehát azért mert valaki nem a Te véleményeden van, az NYILVÁN nem ismeri az említett műveket!
Vagy mert te eldöntötted, hogy én nem ismerem az iszlámot, sem a koránt, sem a bibliát...

az más... igaz, konkrét érvet még te sem hoztál fel eddig az iszlám védelmében, a ben-g blogján is csak "uszítasz" izrael ellen, de oké! A TE véleményed AZ kompetens! Hogyne.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Ismert az idézet... attól függetlenül nem hiszem, hogy egy erőszakos vallásról, amely a létünket veszélyezteti ne lehetne véleményt mondani! (Megjegyzem, maga Jézus is felborogatta a templomban az asztalokat! És olvasgasd az evangéliumok után a leveleket, hányszor ítéli el Pál, (stb.) a pogány életmódot...)
Tudod, a Biblia nem azért íródott, hogy SZÓ SZERINT értelmezd! Az ugyebár a vallási fanatikusok szokás... azoké a vallási fanatikusoké, akik ma a korán szó szerint értelmezve irtják a keresztényeket és zsidókat...

gyűlölet pedig nem tudom honnan veszed hogy van bennem... én csupán véleményt mondok, ami neked nem tetszik...

Névtelen írta...

Üdv!

Nem azért nem ismered az említett műveket, mert nekem ez a véleményem, hanem mert ez a valóság, és hogy miért nem ismered? Valószínű mert nem olvastad. Miből következtetek erre? Amiket irogatsz abból. A Koránnak egyetlen védelme van, (bár nem is kell védeni) az ha elolvssák, de az is csak annak jó, aki elolvassa, igazából az Iszlám igazsága emberek véleményétől független.
Izrael elleni "uszításom", (dupla-tripla idézőjelbe téve) csupán igazságérzetemből fakad, nem kell mindent elnézni nekik sem talán.
Oké, félsz, ezért vagy tele gyűlölettel (mint ahogy az az írásaidból is lejön), normális reakció, kiderült legalább, és önként mondtad el, ez mindenképp előremutató dolog. Bízom benne hogy félelmed tudatlanságodból származik, és nem több mint múló tini hóbort. De úgy érzem megtettem emberi kötelességem (és itt el is búcsúzunk, remélem bírom magam tűrtőztetni), mint ahogy a hagyomány is mondja:
"Ha valaki közűletek megvetendő dolgot lát, változtasa azt meg kezével; ha ez nem volna hatalmában úgy a nyelvével; ha erre sincsa hatalma ,úgy a szívével. Ez a vallás leggyengébb megnyilatkozása."

Névtelen írta...

Hogy honnan gondolhatja egy ember, hogy gyűlölet van Önben? Talán ha nem írásos dühkitörés formájában válaszolgatna a hozzászólásokra az sokat segítene...(amúgy unom már az önözést, és úgy látom csak engem fáraszt vele, úgyhogy, bár nem tudom melyikünk az idősebb, de én mindenesetre felajánlom a tegezést...)Mint már mondottam ezelőtt, és úgy látom van még aki hasonlóan gondolja, a teológia más egyébb lógiákkal együtt komoly tudomány. És a legkeményebb dió valóban a Jelenések könyve. Nem véletlen, hogy minden korban, mindenki máshogy értelmezte, és már legalább egy tucat emberről tudták biztosan, hogy csak ő lehet az Antikrisztus, és hogy a világvége jövőre lesz.De nem lett. Amúgy, igen, valóban nem feltétele a hitnek a mély teológiai tudás, és hiánya nyilván nem lehet önmagában akadálya az üdvözülésnek(szóval emiatt nem aggódj:)), de a teológizálásnak mindenképpen. Amúgy, ha gyermekkorod ezen kedvenc olvasmányát leemeled a polcról és fellapozod az említett rész legvégét, rájössz, hogy ferdítése és általában minden ezzel kapcsolatos nagyon fölösleges okoskodás komoly következményekkel jár, legalábbis az író szerint. Ő már csak tudja...
Még valami. Jézus valóban kiűzte a kufárokat a templomból, dehát tett, és mondott Ő még sok más olyan dolgot, amit nem sokan csináltak azóta utána. Remélem szögekért nem szaladsz el a barkácsboltba...

Névtelen írta...

Mondjuk, engem azzal utottel ki, amikor kioktattal arrol, hogy a kereszteny kulturkornek es ertekrendnek semmi koze a kereszteny vallashoz
:))

Névtelen írta...

nono, ezt senki nem mondta, hogy semmi köze, csak azt, hogy nem ugyanaz!! az azért nem "ugyanaz"...

és nem kioktattalak, csak megjegyeztem... és remélem nem "ütődtél ki" rajta, hiszen semmi negatív nem volt abban a háeszben...

friedrich

(bocs, most nincs kedvem bejelentkezni)