2007. április 20., péntek

Nem harap, csak játszani akar

A mai nap Németországban is fokozott terrorveszélyre hívták fel a figyelmet, és megerősítették az USA képviseletek védelmét. Ezenkívül felhívták a Németországban tartozkodó amerika állampolgárok figyelmét a fokozott körültekintésre. A terrorveszély egyelőre csak a német területen lépett életbe.

Utoljára Németországban egyébként pár hónappal ezelőtt volt hasonlóan feszült a hangulat, amikoris néhány, a béke vallását terjesztő fiatalember néhány regionális vonatot szeretett volna felrobbantani. Tervük a német hatóságok gyors reagálásának következtében kudarcba fulladt. A fiatalemberek ellen indított per Beirutban folytatódik. Az eddigiek során kiderült, hogy a Jihad Hamad nevű főgyanúsított " a karikatúrák megjelenéséből fakadóan érzett sértettsége miatt akart bombamerényletet elkövetni az iszlám védelmében!"
Ayman Hawát, egy másik gyanúsítottat védője, mint "békés, nyugodt" muszlimot jellemzett... róla tudni kell, hogy ez volt az első alkalom, hogy külföldön volt, és még útlevelet sem állítottak ki neki.

A védőügyvéd hozzátette: "Különbséget kell tennünk az odaadás, fanatizmus és terrorizmus között"...

Szerintem mindannyiunk nevében beszélek, amikor azt mondom, Európa nem kér az "odaadó muszlimokból"... bár tudjuk, ők csak játszani akarnak...

Kéretik azonban őket nem etetni, és a ketrectől legalább két méter távolságot tartani...

Nincsenek megjegyzések: