2007. március 14., szerda

Antiszemitizmus 2.

Európa (és az iszlám világ!) egy nagyon régi betegsége az antiszemitizmus. Európában azonban a második világháború szörnyűségei rámutattak, milyen hihetetlen brutalitásra képes az ember. A holocaust emléke felnyitotta a felvilágosodott elmék szemét, és ma Európa haladó gondolkodói és felvilágosodott elméi mélységesen elítélik az antiszemitizmust.
Mégis, az utóbbi időben a jelenség újra megjelenőben van Európa szerte. Az EUMC (Európai Antiszemitizmust és Idegengyűlöletet Vizsgáló Központ nemrégiben közzétett egy leírást a sajnálatos eseményekről. Hollandia, Belgium, az Egyesült Királyság és Németország zsidók által üzemeltetett üzletei, illetve zsidósága egyre gyakoribb támadásoknak van kitéve.

CSAKHOGY:

Az eredeti szöveget az EUMC levette az internetről, és megváltoztatott formában tették közzé. Az új jelentésben nem kerül részletezésre, honnan ered az Európában újonnan megjelenő antiszemitizmus. Az eredeti verzióban a növekvő antiszemitizmus, illetve a zsidók elleni támadások elkövetőiként nagyrészben az európában élő muszlim fiatalokat nevezték meg.
Azonban az EU úgy döntött, hogy a jelentés az eredeti formájában lökést adhatna az iszlamofóbiának, így azt megváltoztatott formában tették közzé.

(forrás)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem is úgy tűnik, hogy főleg " Iszmael utódainak" a sajátja a fékevesztettt zsidógyűlölet, bár -sajnos-hazánkban időnként keresztény emberek részéről is elhangzanak durva antiszemita megjegyzések- szerencsére ezekből van a kevesebb.(Egyébként én is katolikus vagyok).sajnos jópár keresztény ember nem veszi észre, hogy létét nem a zsidóság, hanem a radikalizálódó iszlám fenyegeti elsősorban.Amúgy jó ez a blog, csak így továb, Friedrich.

Névtelen írta...

A legfontosabb a politikai korrektség, nem?

Friedrich írta...

hát persze... akinek fekete a bőre az alapból nem lehet rasszista, sem antiszemita... azok csak mi szemét utolsó mocsok söpredék európai fehéremberek lehetünk... különben is: mit vagyunk már itt?

Névtelen írta...

Igazad van. Menjünk a fenébe!