2007. március 23., péntek

Burkini, női fürdőzés és úszni járó integráció

Mint arról már több blog is beszámolt (köztük Ben-G blogja és az Europäische Werte is), új találmány a burkini, azaz a teljes testet fedő fürdőruha.

A minap a muszlimok új ötlettel álltak elő. Elkerülendő, hogy egy fürdőző muzulmán lányt esetleg meglásson egy férfi, ezáltal szegény leányzó a pokolra jusson (oh, allah, az igazságos), bevezették több német városban a "női fürdőző napot", amikoris csak hölgyek mehetnek úszni. Khm, az európai hölgyeknek eddig sem volt problémája a férfi fürdőtársakkal, vajon kik lehetnek azok a nők, akiktől az ötlet származhat?

A jelenségről készült videót egyébként a Spiegel magazin oldalán lehet megtekinteni. A link az Europäische Werte oldalról érhető el. A "projekt" egyébként Hannover városának 8.500 Eurojába kerül, egy összeg, amelyből egy német család fél évig, egy magyar akár egy évig elélhet.


Vajon jó ötlet-e az "integrációt" úgy támogatni, hogy az európai lakosságot kirekesztik a társadalmi élet egyre több területéről.
A videón egyébként (ha valaki nem beszélne németül) az egyik férfi arról számol be, hogy csak szerda délutánokon tudott eljárni úszni, mivel bevezették a női úszónapot, ugrott a lehetősége. Egyik megszólaltatott sem ért egyet egyébként az ötlettel. Különösen tetszik az egyik férfiember megszólalása: "Nem tudom megérteni a kezdeményezést, itt Németországban vagyunk, nem odaát!"

És teljesen igaz. Gondolom a törökök sem örülnének, ha pl. egy nudista strandot létesítenének az egyik mecsetük mellett Isztabulban.

Még egy csepp a pohárban...

Nincsenek megjegyzések: