2007. március 22., csütörtök

Egy kis történelemhamisítás 2.

Bizony, kemény dolog az idő vas foga. Megrágja, elpusztítja, összetöri a múlt emlékeit. Mint arról már korábban beszámoltam, egy török kislány (eszem a lelkét) épp sorozatot ír a wikipédián, hogy Kelet-Európába hogyan kopogtattak be békésen a muzulmánok, és mi, csúnya bácsik meg hogy mószeroltuk a törököket, és a török-kép még évszázadokkal később is torzultan tárul elénk, amennyiben gyerekeket öldöső fenevadakként jelennek meg az ábrázolásokon. Pedig nem is. Ők csak jót akartak.

Aztán Ben-G fórumán bontakozott ki egy vita, amikoris az egyik agyonképzett be találta nyögni, hogy az európai kultúra az arabból ered. Hát természetesen. Nem tudom hol volt az illető úr, amikor a töriórán a Római Birodalomról, vagy az ókori görög városállamokról volt szó, de azt tudom, hogy ebben az időszakban az arabok hol voltak. Párszáz fős csoportjuk ekkoriban még biza' teveszart zabált a sivatagban.
Mellékesen hozzátenném, hogy a Római Jog fejlettségét Európa csak a 20. századra érte el újra, és (a brit szigetek kivételével) az európai jog alapja a mai napig a római jog. A kulturális hatásról nem beszélek.
Aztán ott vannak a tudományok. Hát igen, arab csillagászat. Valóban nagy teljesítmény. De várjunk csak, hogyan is tettek szert erre a tudásra? Nem az ókori Egyiptom tudósainak feljegyzésein alapulnak ezek az ismeretek? Hát talán úgy én is tudok okos lenni, hogy elveszem erőszakkal a másik feljegyzéseit.
De egyébként ezúttal magam is beismerem, hogy túlzott az irónia. A középkori arab csillagászokat és matematikusokat magam is nagyra tartom, de azért azt állítani, hogy ebbl fejlődött ki az európai kultúra, azért túlzás.
Azonkívül nem tudom, hogy a zene, a költészet, a színház és a tánc miért nem része a kultúrának. De gondolom ezt nem tanítják a dhimmi-agymosóban, csak azt, hogy fejlett volt az arab csillagászat, ergo az európai kultúra az arabból fejlődött ki. Tiszta sor.
Gondolkodni meg manapság már nem szokás.

Aztán látom a következő esetet Gudrun Eussner tollából, miszerint egy illető úr, Tariq Ramadan épp arról győzködi a nyugatot (minket, Kuffar-okat), hogy mit is tanulhatunk az iszlámtól, egyúttal fel is szólítja dzsihádra, és az ellenünk történő egységes fellépésre a muszlimokat, de történelemhamisítás témakörében még hozzáteszi azt is, hogy a muzulmánok csak a 13. században kezdtek a nyugat ellen harcolni.
Mi meg (csúnya bácsik) itt keresztes hadjáratokat vezettünk ellenük, mert "morális aggályaink" voltak, hogy ők csak úgy elfoglalják a Szentföldet és lefejezik a zarándokainkat, vagy megtámadják a Frank Birodalmat (734), esetleg Konstantinápolyt (1453), Bécset, vagy éppen hajóflottát szerelnek fel az elpusztításunkra, mi meg voltunk bátrak eldádázni őket...

Nincsenek megjegyzések: