2007. március 21., szerda

Emlékszünk még?

Épp most néztem meg a "World Trade Center" c. filmet Nicolas Cage főszereplésével, és felidéződött bennem néhány emlék, és megfogalmazódott néhány kérdés.

Csak úgy emlékeztetőül:

Emlékszik még a kedves olvasó, mit csinált, amikor meghallotta a híreket a támadásról? Én igen. Én otthon voltam, édesapámmal hallgattuk a rádiót, és azt hittük, egy regényt, vagy moziműsort mutatnak be. Aztán édesapám bekapcsolta a televíziót, és láttuk, hogy amit hallottunk, az valóság.
Emlékszünk még az első sokkra? Milyen hihetetlennek tűnt, hogy egy békésnek induló keddi napon egy új korszak sötét felhője borította be az eget. Aznap, azon az órán vége volt a 20. századnak. Azon az órán lezáródott a korszak, amikor hadseregek állnak egy háborúban egymással szemben, és katonák harcolnak katonák ellen. Az új célpont a civil lakosság. Terhes édesanyák, iskolatáskával az iskolába igyekvő gyerekek, a reggeli kávétól ébredező munkábaigyekvők az új célpontjai "Allah harcosainak".
Emlékszünk még a képekre, amikor a füstölgő épületből kétségbeesett emberek ugráltak ki, életüket menteni próbálva? Emlékszik a kedves olvasó a zuhanó testekre? Az utcán pániktól sikoltó és síró emberekre? Hány szerelmes ifjú tért aznap este egyedül nyugovóra, párnájába sírva, ahol reggel még kedvesét csókkal ébresztette? Hány kislány kérdezhette aznap este édesanyját, hogy édesapja mikor jön haza? Mi járhatott aznap este azok fejében, akik elvesztettek valakit?

Aznap megmutatta az iszlám az igazi arcát, és ezen azóta sem változtatott. Ha az iszlám a béke vallása lenne, aznap tiltakozó muszlimok ezrei vonultak volna ki az utcákra, és közösen küzdenénk ma is a terroristák ellen. Ehelyett mi történt? Emlékszik a kedves olvasó az aznapi hírekre? Palesztínában, Irakban és Afganisztánban 2001. szeptember 11-én muszlimok ezrei vonultak az utcákra és gépfegyvereikkel a levegőbe lövöldözve ünnepelték "Amerika bukását" és éltették Bin Ladent.
Azóta sem hangzott el muzulmán részről, hogy a történteket a muszlim vezetők és a muszlim nép elítéli... ehelyett nap mint nap halljuk a híreket, hogy épp min vannak megsértődve, hogyan érzik magukat megbántva. (Mint tudjuk a legújabb hisztijük a 300 c. film.)
Ha az iszlám a béke vallása lenne, az elmúlt éveket csende visszahúzódásban töltötték volna a hívők, legalább addig, amíg túltesszük magunkat a sokkon, legalább addig, amíg a gyászunk tart. De a muzulmánok meggyalázzák viselkedésükkel a halottaink emlékét. Közös gyász helyett csak vádaskodnak, számonkérnek, önös érdekeiket hangoztatják. Többet, többet akarnak... még, még, még!!
Míg a vádaskodás és sérelmezések folynak, Európa is elszenvedett két nagyobb terrortámadást. Testvéreink százai haltak meg - ártatlan civilek - Madridban és Londonban. És a karikatúrabotrány kapcsán a legnagyobb vívmányunk, a szólás szabadsága is óriási érvágást kapott. Mindezt a legkisebb muzulmán részről érkező részvét, vagy megbánás sem követte. A londoni támadások másnapján muzulmán vezetők felkeresték Tony Blair miniszterelnököt, és aggodalmukat fejezték ki, hogy az eset esetleg hátrányos helyzetbe hozza majd a muzulmánokat. Kérték a miniszterelnököt, hogy nyilatkozzon arról, hogy a terrorcselekmények és a muszlim vallás közt nincs összefüggés. Kérték, mondja ki nyilvánosan, hogy az iszlám a béke vallása.
Az áldozatok hozzátartozóinak ezt a megaláztatást szeretteik halálának másnapján kellett meghallgatniuk.

Ha legközelebb elváltok a kedveseitekkel, nézzetek a szemébe, és egy pillanatra jusson eszetekbe, milyen szörnyű lenne, ha soha többet nem látnátok egymást. Próbáljátok egyszer beleélni magatokat azok helyébe, akik akkor reggel ugyanúgy elbúcsúztak a kedveseiktől, és talán meg sem fordult a fejükben, hogy az aznap reggeli puszi, az utolsó, amit adnak egymásnak. Vajon joga van-e bárkinek is önös érdekektől vezérelve, vallási fanatizmusból, elszakítani egymástól a szeretteket. Ha legközelebb a metróban egy kisgyermekét babusgató anyukát láttok, jusson eszetekbe, hogy olyan emberek élnek köztünk, akiknek e látvány kapcsán az jut eszükbe, hogy ha felrobbantaná őket, akkor a paradicsomban szüzek várnának rá. Nézzetek az anyuka szemébe, és gondoljatok rá, hogy akik Londonban a terrorcselekményeket elkövették, talán egy ugyanilyen anyukával szemben ültek, aki talán épp élete legboldogabb percei egyikét élhette át, amint gyermekét ölelte. Talán épp a jövőt tervezgette, elképzelte, hogyan kíséri el az iskolába az első nap, milyen büszke lesz rá, ha egyetemre megy, de lehet, hogy a holnapi állatkerti láto... BUMMMMM! Insallah!
Egy idióta vallási fanatikus másképp akarta!

Ezek után a szörnyű tettek után vajon van-e bárkinek is joga, akiben a legcsekélyebb emberi érzelmek is vannak, kiállni, és büszke muzulmánnak vallani magát? Megengedhetjük-e, hogy ezeket a pusztító, romboló elveket a szomszédságunkban terjesszék?

Számomra az iszlám elvei és minden fajta iszlámmal kapcsolatos szlogen hangoztatása egy szinten van bármilyen más néppusztító, gyilkos elvrendszer ideológiájával. Ha muzulmánt látok vallási öltözetben, nem tartom többre, mintha egy fiatalt látnék náci egyenruhában. Az "Allahu akbar" felkiálltás az én füleimnek "Sieg heil". A Korán számomra a Mein Kampf. A muszlimok az elmúlt években minden egyes tettükkel rászolgáltak, hogy kivívják megvetésünket. A saját életünket nem fogjuk alávetni a politikai korrektségnek. Az iszlámnak nincs többé létjogosultséga a nyugaton.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

emlékszem, épp biogeográfia vizsgára kellett volna tanulnom, de aztán alig tudtam valamit, mert ugy 40 órán keresztül folyamatosan néztem a CNN-t. amikor bekapcsoltam 11-én reggel, még csak 1 gép ütközött az egyik toronyba, és akkor még azt mondták, hogy vmi baleset volt. aztán épp beszélt a kiküldött tudósító, mikor becsapódott a másik, és az operatőr próbálta megtalálni a tornyot, de nem nagyon ment. és aztán persze jöttek a hírek a pentagonról meg asszem vmi bomba robbant a state departmentnél, és az volt a legfélelmetesebb, hogy pár percig a CNN is elkezdett kapkodni, és nem tudták, hogy most mi van.

én még mindig úgy gondolom, hogy tárgyalni kell a terroristákkal. csak azt nem tudom, hogy a kivégzésük előtt vagy után

Névtelen írta...

Friedrich, örülök, hogy szóba hoztad a WTC elleni merényletet.Úgy tűnik, sokan minha megfeledkeztek volna róla.Pedig azóta még nagyon sokan estek áldozatául az iszlamisták merényleteinek Madridban, Londonban, Moszkvában és a világ számos más pontján.rettenetesen dühít a "kedves muszlimok "szerecsenmosdatása, akik az áldozatok ellenében is azt hirdetik, hogy az iszlám a "béke vallása".Nemrég egy muszlim arról értekezett, hogy szerinte a WTC elleni merénylet egyszerűen a zsidók műve.Hát mit mondjak, diplomatikusan fogalmazva - ezek a muszlimok egyszerre félelmetes és szánalmas alakok...de boztos , hogy szükség van a muszlimokra itt Nyugaton?! Szerintem nem feltétlenül...

N. Dzs. írta...

én éppen haláli fáradtan néztem négy körül délután a tv2-t amikor kiirták hogy repülőgép csapodott az egyik toronyba, aztán meg hogy a másikba. Aztán átkapcsoltam a CNN-re és az tette rám a legnagyobb hatást hogy tudtam hogy ez nem film ez ott történik a szemem előtt. Fel is hívtam legjobb barátomat és csak annyit mondtam CNN most.! Erre megkérezte hogy ez meg milyen film? Hát furcsa érzés volt elmagyarázni, hogy bár az lenne...

Friedrich írta...

anonym,
nem tudom láttad-e de két fiatal srác arról is csinált sorozatot, hogy bebizonyították, hogy G.W.Bush tervelte ki és hajtotta végre az egészet. és ehhez kis füstfelhőket használtak bizonyítékul, amik a töornyok összeomlásakor látszódtak, szerintük ezek a rendszeresen megjelenő füstfelhők irányított robbantásra utalnak...

ben-g,
én arra is emlékszem, hoyg amikor már az összes adón élőben ment a dolog, az rtl-en még mindig vmi délamerikai sorozat ment, és alul ment a feliratban, hogy mindjárt kapcsolnak...gondolom meg kellett várni, amig a szellőistván beér... meramúgy nincs más riportere az rtl-nek... namindegy

Névtelen írta...

...S Bush erre alapozva támadta meg Irakot, s jah még rájuk vart valami vegyi,biologoai fegyvereket is...azokat nem találták meg,meg Saddamnak köze sem volt 11.09-hez...de az olaj kellett...meg kb.400ezer civil halott....
a yenki civilizáció és a demokrácia megteremtése céljából...


S az afgánok sem kaptak mást,csak ígéreteket az újjáépításre...s ugyanúgy termelik az ópiumot,mint a tálibok idején...

Hja Osamát meg a CIA képezte ki, s a családja,stb.még ma is Bush üzletfelei,cimborái...

anno (lsd.911 c. filmet) csak egy szaúdi gép hagyhatta el az amcsi légteret....

ezek is az igazsághoz tartoznak

Friedrich írta...

köszönjük a commentet, Mr. Michael Moore, tessék majd egy afgán nőnek elmagyarázni egyszer, hogy nem való nekik a demokrácia és rajtuk kellett volna hagyni a tálib rezsimet. Meg majd egy irakinak is elmesélheted...

PS: gondolom szurkoltál Szaddámnak is, hogy elpusztítsa Izraelt, mi? ejnye-bejnye.

Névtelen írta...

sak az Amnasty Int. szerint min.400ezer civil iraki áldozata van a Bush "menyert" háborúja utáni időszaknak...nohát!
Ez a demokrácia"
Hadd hulljon a férgese, s te meg örülj neki!
Lelövik,aki nem akar demokráciát!

Afganisztán esetében a háború igazságos volt,mert a tálibok embertelen rezsimet tartottak fent...no de ezután?
Cseberből vederbe...ahol az ASA beavatkozik...meg te is szeretnél...-))))
Ez a te ideologiád:egy félművelt exalkesz újkeresztény háborús bűnös (mert az lesz majd...-)))),most is az!/
Tudok egy csomó zsido-muszlim-keresztény együttműködésről,munkáról és barátságról...s ez lesz majd a jöbő...nem a te véres vízioid bush félművelt háborús bűnössel....