2007. március 22., csütörtök

Nesze neked, emancipáció

A mi kis európai kultúrkörünkben hozzá vagyunk szokva, -noha ellenpéldák bőségesen vannak, sajnos- hogy a nőket valamilyen gyengéd érzelmekkel (szerelem, anyaság, stb.) hozzuk összefüggésbe. Kultúráink modern gazdagítói világképében a nő másképp jelenik meg. Apró fekete foltok a sivatagban, burkába burkolva, akiket a férjük tetszés szerint bántalmazhat. Sok európai - miután a politikai korrektség biztosítéka eldurrant az agyukban - úgy véli, hogy azzal, hogyha behozzák Európába ezt a szemléletmódot, miszerint a nők nem többek holmi játékszernél, azzal az európai kultúra jelentősen gazdagodni fog, így hagyni kell újonnan érkezett vendégeinknek, hogy ezt a hosszú évszázadokra visszamenő szabadidőtöltésüket, ti. a nők verését nyugodtan folytathassák. Sőt, még igazoljuk is őket, hogy jó az amit tesznek, hiszen Európa ezálta felvirágzik majd.
A mai napon egy német bíróság hivatkozva a kulturális sokszínűségre, a koránban foglaltakra és egymás kultúráinak kölcsönös elfogadására gyakorlatilag jóváhagyta, hogy a muzulmán férfi bántalmazhatja feleségét. A férfit felesége jelentette fel a sorozatos bántalmazások miatt. A hölgy a folyamatos verések miatt nyújtotta be válási kérelmét.
A dolog további érdekessége, hogy a bíróság elismerte - hivatkozva a Koránra-, hogy egy iszlám törvények és előírások szerint nevelkedett férfi számára "már az is a házassági eskü megszegésével ér fel, ha a hölgy nyugati életformát él."

A hírt a mai napon több német újság felháborodottan közölte a címlapján. Mivel friss hírről van szó, egyelőre én sem tudok többet írni, de amint több információ lesz, ezt a postot frissítem...

Képfelirat: "Ítélet Allah, az igazságos nevében: Arról hogy a muzulmán vádlótól megtagadható-e a jog muzulmán feleségét rendszeresen, alaposan elverje és lefejezéssel fenyegesse annak céljából, hogy a nyugati életmódtól távol tartsa, nem rendelkezik az alkotmány. Az ügyet továbbítjuk a legközelebbi illetékesnek, a vádló lakóhelye szerinti illetékes mecset imámjának"

Az ítéletről részletesebben itt.

Nincsenek megjegyzések: