2007. július 2., hétfő

Feketepont az indexnek

Vajon Ablaka Gergely mit szívott mikor megírta ezt a cikket? És honnan tudja hogy minek kell Iránnak az atombomba. Biztosan személyesen is megbeszélte Ahmedinedzsaddal. Namindegy. Gondolom holnapra kijózanodik a srác és törlik a cikket is az indexről.

3 megjegyzés:

gregoriosz írta...

Nem kell feltétlenül egyetérteni a cikkel, de szerintem érdekes. Nem egy külpolitikai doktrína, hanem egy iránnal foglalkozó politológus magyarázata. Nyilván ettől egyrészt nem annyira távolságtartó, de az információi is belsők, végül is pontosabbak. És valószínűleg Ahmedinezsád is tudja, hogy ha atomháborút kezd, ő húzza a rövidebbet.

SzaboZsee írta...

Nem mellesleg pedig nem, semmiképp se töröljék a cikket! Inkább hozzák le azokat a cikkeket is, amelyek tételesen cáfolják a mostanit.

Friedrich írta...

persze nem kell egyetérteni, de rengeteg "érdekes állítás" van benne...

például Irán a közel keleti helyzet destabilizációja miatt szeretne atombombát.
Nomármost pont Irán az, aki (ami?) a Közel-keleti helyzetet destabilizálja... Fegyvereket szállítanak Irakba, ill. atombombát fejlesztenek.

Különben is: nemrég még arról volt szó, hogy Irán nem atombombát fejleszt, hanem az atomenergiát szeretné békés célra felhasználni. Most hirtelen mégis atombombát fejleszt, de "önvédelmi", vagy "elrettentő" céllal...

Szerintem nézzék meg Ahmadinedzsad beszédeit, különösen azokat, melyek nem a nemzetközi sajtó előtt készültek, tán megváltozik a véleményük azoknak, akik még mindig állítják, hogy A. "békés céllal" fejleszt atombombát.