2007. július 2., hétfő

Paróka a fejkendő helyett

Nordrhein-Westfalen tartományban - írja a PI - bíróságilag tiltották meg egy muszlim "hölgy"-nek a fejkendő viseletét. Tanárnő a lelkem, és fejkendővel akarna bevonulni az osztályterembe, ami egyébként még Törökországban is tilos.
Először próbálta kialkudni, hogy egy baszksapkát viselhessen, de a bíróság egyetlen lehetőséget engedett meg neki, hogy parókával takarja el a fejét a férfi pillantásai elől.

Vajon most feladja az állását, vagy bemegy tanítani fejkendő nélkül, mely esetben a pokol legmélyebb bugyrán fog égni az örökkévalóságig, a hajánál fogva felkötve. Vagy belécsap a ménkű. Ki tudja, Allah hogy bünteti majd...

Mindenesetre szimpatikus, hogy a NRW-béli bíróság nem engedi, hogy a tanárok önkényuralmi jelképeket viselve vonuljanak be az oktatásra. Ez az opció már a WaffenSS-es egyenruhás töri-tanárbá' eseténben sem volt vicces...

Nem mondom, hogy menjen haza, mert "otthon" sem viselhet fejkendőt közintézményben, így alapvetően nem is értem a felháborodás okát.

2 megjegyzés:

gregoriosz írta...

Érdekes. Nálunk (egy magyar közhivatalban) is van egy félig arab kolléganő, aki muzmlmán viseletet hord, de senkit nem zavar. Igaz, itt nincsenek annyian...

Friedrich írta...

így van, és ez a kulcsszó... hogy Mo-n nem alakultak még ki párhuzamos társadalmak, amelyek egyrészt iszonyú költséget rónak a társadalomra, másrészt destabilizálják a demokráciát.

Ezért van egyébként ilyen kevés magyar nyelvű blog a témakörben, mert a nyugat-európai és a magyar helyzet teljesen eltérő.
Mo-n tényleg nem sok vizet zavarnak a muszlimok. Nyugat európában pedig időközben rémes helyzet alkult ki...