2007. július 12., csütörtök

Visszhang

Még egy megjegyzés az integrációs fórumról. Az egyes újságok és blogok fórumjain, valamint a rádióműsorok betelefonálóinak véleményeiben egy dolog nagyon erősen látszódik, egy új jelenség kezd kibontakozni, mellyel azonban sokan már régebb óta tisztában vannak.

A vélemények hangadói egyértelműen kezdik szétválasztani a migránsokat a török-muszlim bevándolróktól. Az integrációs fórum rámutatott, hogy az egyéb országokból érkező bevándorlók beilleszkedése, jöjjenek olaszországból, Svédországból, Amerikából, vagy a távoli Kínából, ill. Japánból, nem okoz gondokat, és mindenféle kompromisszumos javaslatra nyitottak. Az integrációs fórum körüli viták rámutattak, hogy a német társadalomban a bevándolrási problémák alapvetően egyetlen népcsoportra vezethetők vissza, a Törökországból érkező bevándorlókra (Németországban ők alkotják a legnagyobb muszlim-bevándorlócsoportot).

A török szervezetek tiltakozásával és nagyhangúságával ez azok számára is nyilvánvalóvá vált, akik eddig a jelenséggel nem voltak tisztában...

Nincsenek megjegyzések: