2007. július 8., vasárnap

A mongolok miért nem tiltakoznak

Megjelent a die Welt oldalán egy cikk a tatárjárásról és az azt kísérő pusztításokról. Minden esetben, amikor a török előrenyomulással és az oszmánok rémteteivel foglalkozó cikkek jelentek meg, a kommentátorok között százszámra jelentek meg sértődött törökök, akik azt hangoztatták, az egész csak kitaláció és csak heccelés a törökök ellen.

Nos nem mondom, hogy Németországban sok a mongol bevándorló, de azért vannak jópáran. Tiltakozni mégsem tiltakoznak, és megsértődve sincsenek.

Sőt, a magyarok sem tiltakoztak, amikor az augsburgi csata került bemutatásra, vele együtt a kalandozások kora - német szemszögből.

Úgy látszik minden nemzet képes szembenézni saját múltjával, melyben sötét korszakok is voltak, csak a muszlimok nem. Hiszen ők a béke vallásának követői és történelmük során angyalok kormányozták az országaikat. Mást állítani ma Nyugat-Európában politikailag inkorrekt.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Furcsa, hogy ilyet állítanak, hogy kitaláció és heccelés. A történelem meghamisítása súlyos dolog.
Mire a sértődés, és a védekezés ? Hisz ez már a múlt. Ha ennek a jelenre nézve nem lenne relevanciája, nem kellene "félniük", hanem bátran szembenézhetnének vele, és kijelenthetnék, hogy igen ez a múlt, mára azonban nem érvényes. Ha viszont a jelenben is vaj van valaki füle mögött, persze, hogy rögtön védekező állásba ugrik és tagad.