2007. július 12., csütörtök

Percről percre - vita az integrációról 2.

"A szövetségi kormánynak az ember nem küld ultimátumot, pláne nem akkor, ha a parlament által elfogadott törvényről van szó". - kommentálta Angela Merkel kancellárasszony a három szélsőséges török szervezet bojkottját és ultimátumát az integrációs csúcsra vonatkozóan.

Videó

750 millió EUR-t fordítanak integrációs célokra. Melyet én személy szerint túl soknak találok német adófizetők pénzéből, hiszen az integráció nem a német társadalom problémája kéne hogy legyen, hanem azoké, akik Németországba érkeznek. Amennyiben pedig ez a lehetőség nem áll a migránsok rendelkezésére, akkor nem biztos, hogy a nyugati demokráciákat kellenek terhelniük. Törökországban a muzulmánok például nincsenek üldöztetésnek kitéve, nem tekinthetők tehát menekülteknek. Főleg kelet és dél-anatóliából érkező bevándorlók semmit nem adnak a nyugat társadalmainak, csak anyagi terheket rónak a szociális rendszerekre. A német nyelvismeret teljes hiánya áll fenn. Németországba egyébként évente kb. 9000 olyan török bevándorló érkezik, akiket házasodási célból hoznak be az országba. A német nyelvismeret esetükben teljesen hiányzik. Napjaikat az anatóliai elvárásoknak megfelelően a lakásban töltik, mindenféle társadalmi kapcsolattól (a német társadalommal) elzártan. Gyermekeikkel törökül beszélnek, és jelentős szociális juttatásban részesülnek. (Politically Incorrect).

Az integrációs fórum további résztvevői egyébként olasz, görög, spanyol és további kisebb nemzetek képviselő szervei, valamint egyéni képviselői voltak. Az ő "problémáik" azonban elhanyagolhatók voltak, a kérdéseket könnyen sikerült tisztázni. Vicente Riesgo, a "Spanyol Szülők Szervezete"-nek vezetője például "konstruktívnak és tárgyilagosnak" nevezte a találkozót.

A török "Hürriyet" lap a német kormány lépését rasszistának titulálta. Angela Merkel válasza: ez a vélemény is része a véleménynyilvánítás szabadságának, még akkor is, ha nem tetszik nekem.

Néhány érdemi pont:
- az integrációs kurzus (nyelvtanfolyam és országismereti előadások sorozata) időtartamát 600-ról 900 órára emelték.
- az integrációs kurzuson részt vevő szülő gyermekének elhelyezését és gondozását biztosítják.
- Online- kapcsolati lehetőség olyan nők számára, akiket házasságra akarnak kényszeríteni.
- A Németország területén élő migráns nők helyzetének javítása.

(Spiegel)

A PI fejtegetése szerint, mellyel egyetértek, a török szervezetek, köztük kiemelten a három török távolmaradó szervezet fő problémája a hatalmának és befolyásának elvesztése a török lakosság, mindenekelőtt a török nők felett, akik német nyelvismeretük birtokában már nem lesznek annyira elveszve a német társadalomban, mint eddig. A Deutschlandfunk rádió riportja szerint sok orvos tapasztalta, hogy a vizsgálatra érkező török nők nem tudják elpanaszolni problémáikat, - abban férjeik segítségére szorulnak, akik kedvüktől függően tolmácsolják nekik az orvos által elmondottakat, ha egyáltatán tolmácsolják.
Az egyéb adminisztrativ és szociális problémákkal is az illetékes szerveket kereshetik meg a török nők nyelvismeretük birtokában, nem kell a helyi mecset közvetítésével (és kommentárjaival) intézni dolgaikat. Tényleges presztízs és hatalomvesztéssel jár ez a radikális muszlim szerveetek vezetőinek...

Az integrációs fórum egyébként másodszor került megrendezésre, Merkel asszony egy harmadik kört tervez 2008-ban.

Nincsenek megjegyzések: