2007. július 31., kedd

Vajon kecskét melengetünk a keblünkön?

Nagy felháborodást és zavartságot okoz, hogy az USA elkezdte felfegyverezni Szaud Arábiát, és a golf térséget. A nyugati politikai elit, köztük a berlini vezetés (sőt egyes washongtoni politikusok is) - aggodalmaiknak adtak hangot a döntéssel kapcsolatban.

Valójában én is a fejemet csóváltam a hír hallatán, mígnek a Deutschlandrádió riportjában nem szólaltatták meg a berlini izraeli követség egyik munkatársát, aki kifejtette, hogy a döntés megfelel a térség politikai realitásainak. Az USA döntése, miszerint felfegyverzi az golf-térséget, azt a célt szolgálja, hogy erőegyensúlyt hozzon létre Iránnal szemben.

Nos, meglátjuk, mit hoz a jövő, én kicsit szkeptikus vagyok atéren, hogy szaud Arábiát kellene-e felfegyverenzi. Sokkal inkább Izrael és Oroszország az, akik katonailag "nyomást gyakorolhatnának" Iránra.

Remélem nem melengetünk kecskét a keblünkön arab országok felfegyverzésével.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Par megjegyzes.

Gondolom nem kecsket, hanem kigyot (a begyo ellentete) melengetunk a keblunkon.

A golf gondolom az angol gulf akar lenni, ami oblot jelent.

Amugy en is ugy latom, hogy nem biztos hogy ez egy rossz lepes. Azon a videken Iran a nagy geci, es oket kell kordaban tartani.

Habar az arabok nagyon hangosak, de velemenyem szerint nem jelentenek akkora veszelyt mint Iran, aminek hegemonikus torekvesei vannak.

Vili

Friedrich írta...

persze... csak tréfa volt a kecskére bízza a káposztát és kígyót melenget a keblén összemosásából :)