2007. június 10., vasárnap

"Miért bántanak minket?"

Tipikus képmutató kérdés, melyeket elsősorban azok a muzulmánok tesznek fel, akik tervei Európa teljes iszlamizációjára akadályokba ütköznek. Hogy vallásuk békében megfér más vallásokkal, és ők itt nálunk békésen szeretnék hitüket terjeszteni?

Nézzük.

Daniel L. Schikore esszéje a muzulmán országokban folyó keresztényüldözésekről.

Kivonatok. (A kiemelések tőlem származnak).
2007 április 17-én a törökországi Malatya városában három keresztény - köztük egy német - esett áldozatul egy támadásnak, mely munkahelyük, a keresztény Bibliaárusítóhely ellen irányult. A bestiális támadók közül az egyik fiatal a következőket nyilatkozta: "nem magunkért tettük, hanem a hitünkért. Hitünk ellenségeinek jó lecke lesz ez."

[...]

A támadást a CDU (kereszténydemokraták) parlamenti frakciója "erőszakos cselekedetnek" minősítette, mely "a szólás-, sajtó-, vallás-, valamint véleményszabadság ellen irányult, azaz minazon alapvető jogok ellen, melyeket Európában tiszteletben kell tartani.

[...]

Nem csak a fiatal támadók tehetők felelőssé. Állami hivatalok, köztük a török Vallási Hivatal és a Vallási Kérdések Állami Minisztériuma számos esetben részt vettek "nem muzulmán" hívők ellen való felbujtásban. A keresztények rendszeres zaklatása Törökország keleti felében szintén el nem ismert a török állam részéről. (vö. örmény holocaust - a ford.)

[...]

A speciális, török laicizmus megtévesztő fátyla alatt a kb. 100.000 Törökországban élő keresztény szabad vallásgyakorlásának útjába a török állam és hivatalai komoly akadályokat állítanak. Másfelől Törökországban egy a török vallási hivatal, a Diyanet Isleri Baskanligi által kontrollált, közpénzekből finanszírozott állami iszlámot tartanak fent. Ennek működtetése nem csupán Törökországra terjed ki, de mélyen benyúlik az EU szívébe is. Ennek keretében kerül sor fundamentalista imámok finanszírozására Németországban, akik a török állam hivatalnokai.

[...]

Szaud Arábia, mely állam nyugat-pártinak számít, továbbra is igényt tart a vallási- konfesszionális unitarizmusra.

[...]

Szaud-Arábia bár elismeri a külföldi felekezetek jelenlétét (nem muszlimok), teszi ezt a nyilvánosan megrendezett ünnepélyes istentiszteletek megrendezésével, ez azonban korántsem gátolja az arab állami szerveket, hogy a keresztények működését rendszeres támadásokkal nehezítse. Egy példa erre, amikor 2006-ban négy kelet afrikai kereszténynek, akiket az istentiszteletre való megérkezésük során fogtak el, egy teljes hónapot kellett börtönben eltöltenie, ezután kiutasították őket az országból.

Afganisztánban [...] továbbra is halálbüntetés súlytja azokat, akik kilépnek az iszlámból. Abdul Rahman, például, akit 2006-ban állítottak bíróság elé a kereszténység felvétele miatt, csak azután helyeztek ismét szabadlábra, miután világszerte tüntetők ezrei követelték elengedését. A bíróság ennek ellenére is csak úgy tudta szabadonengedni az ex-muszlimot, hogy beszámíthatatlannak minősítették. (- ez természetesen további kihatással volt további szakmai életére és lehetőségeire - a ford.)

[...]

Irán: 1979 óta [...] az iránban élő nem muzulmánok "alávettett" pozícióban, ún. dhimmi-státuszban kénytelenek élni az iszlám rezsim alatt. Ahmadinedzsad elnöksége óta [...] a keresztények Iránban is folyamatos, az állam részéről érkező támadásoknak vannak kitéve, ezáltal vallásgyakorlásuk jelentős mértékben korlátozva van. Iránban, Afganisztánhoz hasonlóan az iszlámból való kilépést halállal büntetik.

Irakban 2003. márciusa óta az 1,2 millió iraki keresztény több mint fele elvesztette lakását és megélhetését. A 2003-as katonai támadást megelőzően az iraki keresztény közösség folyamatos rasszista támadásoknak, pogromoknak, erőszakos támadásoknak volt kitéve.

Koszovóban 1999 óta több százezer szerbet üldöztek el, és több mint száz szerb-ortodox keresztény templomot vertek szét albán-muzulmán támadók...
Összegezve tehát nem értem, hogyha muzulmán országokban tilos keresztény templomot építeni, illetve keresztényüldözés zajlik, akkor milyen morális alapon követeli akárki is Európában a muszlimok számára a jogot mecsetek építésére?

Nincsenek megjegyzések: