2007. június 14., csütörtök

"Túl nyugatiasan élt", meg kellett halnia.

A képen látható, 20 éves Banaz Mahmod-nak meg kellett halnia, mert "szégyent hozott" családjára. Hogyan?
Nem akart feleségül menni a számára kijelölt úrhoz és egy olyan férfibe lett szerelmes Angliában, aki "nem ugyanabból az iraki faluból származik", mint ő. Azonkívül túl nyugatiasan is gondolkodott, ígyhát apja és bátyja gondoltak egyet, és egy családi ünneplés alkalmával elcsalták. A szegény lányt megfojtották, majd feldarabolva egy bőröndbe rejtették a holttestet, amelyet kertükben ástak el.

Az iraki kurd család 1998-ban vándorolt Angliába, Banaz ekkoriban 11 éves volt. A szomszédok és ismerősök elmondása szerint Banaz apja, Mahmoud Mahmod már ekkoriban is rendszeresen verte kislányát, mert az hajspray-t használt. Banaz nagybátja erre reagálva kijelentette, ha az ő lánya lenne, már rég csak por és hamu lenne.

Banaz már tizenévesen sokszor elszökött otthonról, mire apja eljuttatta neki az üzenetet, ha nem tér haza, vagy ha még egyszer elszökik, megöli kistestvérét és édesanyját. Amikor Banaz visszatért, bátyja erősen helybenhagyta. Banaz ezt követően hosszú időt töltött a kórházban sérülései miatt.

Banaz meggyilkolása a brit rendőrség lelkiismeretén is nyugszik. 2005 karácsonyán banaz ismét elszökött otthonról nagymamájához menekült. Apja utánament, és alkohol ivására kényszerítette a lányt. Az így legyengült Banazt édesapja újfent helybenhagyta, a lány azonban a rendőrséghez fordult egy levéllel. A rendőrség nem reagált a lány kétségbeesett hangvételű levelére.

A lány barátját a család felbérelt verőemberekkel támadtatta meg.


A lány megnyerő külsejű "édes"apja

Nagy Britanniában jelenleg 100 esetben folyik "becsületgyilkossággal" kapcsolatban nyomozás, de a szám évről évre növekszik. Nagy Britanniában jelenleg kb. 1,8 millió muzulmán él.


Üzenet a síron túlról. Banaz a kórházban elmeséli barátjának, hogyan próbálta apja megölni.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

csak egy apró észrevétel: a "Megfojt" j-vel írandó.
Amúgy jó a cikk.

Névtelen írta...

Ennek a becsuletgyilkossagnak (es amugy a becsuletgyilkossagnak) rendszerint nincs sok koze az Iszlamhoz. Ez a primitiv tarsadalmakra jellemzo. Volt olyan eset, amikor egy irani kereszteny olte meg a lanyat, hasonlo okok miatt. Par honapja pedig egy yezidi leanyt koveztek halalra az iraki Kurdisztanban, mivel egy mas vallasbol szarmazo fiuba volt szerelmes.

Itt van egy jo cikk, ami megvilagitja a becsuletgyilkossagok hatteret:

http://www.worldandi.com/newhome/public/2003/may/clpub.asp

Mellesleg csak gratulalni lehet az europai mandarinoknak, sikerul a multikulti kiserletuk. Buszkek lehetnek magukra.

Norvegiaban tortent, hogy egy (talan marokkoi? vagy pakisztani?) lany ketsegbeesetten fordult a rendorseghez (ha jol emlekszem 14 eves volt), hogy ne adjanak neki utlevelet, mivel tudta, hogy azert akartak hazavinni az "ohazaba", hogy meghazasitsak. A hatosagok nem vettek figyelembe a segelykialtasat, mivel nem akartak beleszolni a mas kulturak belugyeibe.

Ezek az esetek azt bizonyitjak, hogy ezek a szerencsetlen noknek szinte semmi lehetoseguk sincs egy normalis elethez. A nyugati szabadsagnormak *NEM* ervenyesek rajuk. Cseberbol vederbe. Szegyen a nyugatra.

Ha valakit erdekel hogy a nyugati (vagyis pontosabban amerikai) feministak hogy hagyjak cserben a muszlim noket, akkor ezt erdemes elolvasni:

http://www.theaugeanstables.com/2007/05/30/subjection-of-muslim-women-and-fecklessness-of-western-feminists/
http://www.theaugeanstables.com/2007/06/05/788/

Vilmos

Friedrich írta...

nézd, akár köze van az iszlámhoz, akár nincs, ez a viselkedésforma nem ide való és a probléma, hogy a politika még tapsol is hozzá, mondván, tiszteljüka kulturális különbségeket.
Az itt letelepedőkkel radikális módon el kéne fogadtatni a mi értékeinket és komolyan szankcionálni kéne, ha nem veszik figyelembe a mi törvényeinket.
Mivel ilyen gyilkosságok már szinte napi rutinná váltak, szigorúbban kéne ellenük fellépni.
Nem csak az iszlámmal van probléma, hanem azokkal a bevándolrókkal is, akik párhuzamos társadalmakat akarnak kialakítani és nem veszik figyelembe a mi értékeinket.

Különösen zavaró a sztoriban, hogy a lány a rendőrség segítségét is kérte, akik figyelmen kívül hagyták a kétségbeesett kiáltását...