2007. június 2., szombat

Hogyan haragítja magára a török kisebbség Németország népességét...

"Takarodj innen! Ez itt török terület!" - kiállt a húszéves török ifjú Köln városában az egyedül arrasétáló német hölgyre.
Az iszlamizáció-ellenes tüntetések résztvevői évről évre szaporodnak Németországban. Éppen aktuális a kölni mecset építése kapcsán zajló vitasorozat. A felmérések szerint a mecset építését kizárólag a németországi törökök akarják, a helyi megkérdezett németek szinte kívétel nélkül az építkezés ellen foglaltak állást. A német városképet a mecset építése fokozatosan elidegeníti. A németek egyre kevésbé érzik otthon magukat, ill. egyre több veszélynek vannak kitéve. Egyre több bennük a félelem. A korábbiakban bemutatott holocaust-túlélő Ralph Giordano, aki szintén az építkezések ellen foglalt állást, rendszeres fenyegetéseknek van kitéve. A névtelen telefonhívásokban egy közös vonás van: mindegyik "Allah-Allah" üvöltéssel kezdődik.

Az integráció csődöt mondott. Ennek a csődnek jó mutatója a kölni mecset építése körüli vitasorozat, illetve mindazok az atrocitások, melyeket a német lakosság az itteni török kisebbségtől elszenved.

És hogyan reagálnak a török bevándolrók? Nem érdekli őket. Ez a németek problémája - mondják.

Az eset kapcsán a 3sat az alábbi riportot készítette:



Kulcsmondat: "Az iszlám europaizálása, vagy Európa iszlamizációja? Egyik sem járható út."

... a német lakosságban pedig csak nő a félelem, és ezzel nőnek az indulatok is...

Nincsenek megjegyzések: