2007. június 11., hétfő

Dehát a magyarok akarták, hogy megszálljuk őket...

Édekes vita bontakozik ki a már ajánlott die Welt oldalon, Bécs török ostroma kapcsán.

Deutschtürke felhasználó szerint ugyanis a magyarok, idézem:
"inkább pozitívan fogták fel az oszmánok által történő megszállást", valamint "keresték a Török Birodalom közelségét, mert azt várták tőle, hogy a Magyarországot erőszakosan elfoglalni akaró Osztrák Birodalom (itt nyilván a Német-Római Birodalomra gondol a lelkem, Ausztriáról 1806 előtt nem beszélhetünk, Osztrák Birodalomról meg még utána sem - a ford.) ellenében majd megvédi őket."

Még egy érdekes szösszenet Deutschtürke felhasználó billentyűzetéből:
"Az Oszmán Birodalom a 16. évszázadban Nyugat-Európa népeihez mérten még mindig előrébb járt, ami az emberi jogok és tolerancia kérdéseit illeti".

Megvárom, amíg a kedves olvasónak elmúlik a röhögőgörcse és feltápászkodik gépéhez.
Szóval a reneszánsz korszaka nyilván semmit nem mond ezeknek a "kultúragazdagító bevándorlóknak".

Azonkívül rendszeresen említés történik 16. századi -idézem- "nyugat-európai törzsekről", amely egyfelől jól kifejezi illető muzulmán úr megvetését értékeinkkel és kultúránkkal szemben, másfelől felhívnám a figyelmét, hogy a civilizációnk bölcsőjének korában, a Római Birodalom és Görög Városállamok korában nemhogy kéjes gondolat nem volt még az iszlám, de a török törzsek biza, akkoriban még teveszart zabáltak valahol Ázsiában. A kora középkor államai is idősebbek voltak az iszlámnál. A Karoling uralkodók alatt végbemenő kulturális fejlődést meg sem említem, ekkor már ugyan volt iszlám, azonban míg Európában és Bizáncban virágzott a kultúra, az arab törzsek épp azzal foglalatoskodtak, hogy minél több hitetlent pusztítsanak el Észak-Afrikában.

Sajnos ezek történelmi tények. Minden ettől eltérő vélekedés csupán propaganda.

Zárójelben még csak annyit, hogy aki annyi tiszteletet tanúsít az őt befogadó kultúra iránt ,mint Deutschtürke nevű felhasználó, az ne várja hogy az ő kultúrája irányában a legkisebb tisztelet is megfogalmazódik részünkről...

Nincsenek megjegyzések: