2007. június 20., szerda

Kultúragazdagítás a strandon

Itt a nyár, itt a hőség, hurrá! Lehet strandolni menni! Lehet a hétköznapok feszültségét kikapcsolva a napon feküdni, könyvet olvasni (persze nem a koránt), hallgatni a medencében pancsoló gyermekek kacaját, és "stírölni" az elsuhanó gyönyörű kisasszonyok és hölgyek domborulatait.

Idilli kép, melyet a minap Wilmersdorfban a következő eset zavart meg.

Egy német család kislányukkal szeretett volna részt venni a fent leírt élményben, ha muzulmán kultúragazdagítók nem zavarták volna mindenki pihenését a strandon, és nem tették volna tönkre mindenki hétvégéjét.

Történt ugyanis, hogy néhány török fiatal, akik számára úgy látszik még a strand bonyolult hierarchiája és hihetetlen kultúra-idegen és nyilván kirekesztő szabályozása komoly integrációs nehézséget okoz, a legjobb időtöltésnek azt találták, hogy a pihenő "hitetleneket" sikanírozták.

Egy 14 éves kislányt például, aki felmászott az ugródeszkára, "kurva" és "szajha" kiálltásokkal szidalmazták lentről, röhögcsélve rajta és nyilvánosan megalázva. Vajon mi késztette ezeket a fiatalokat arra, hogy egy kisgyermeket, aki még nővé sem érett, máris ilyen szidalmakkal illessenek? Utánagondoltak annak, hogy a kislánynak mit okozhat ez a lelkében?

Hogy ennek semmi köze az iszlámhoz? Hát dehogynem! Ez az iszlám mocskos exportja Európába. Ez az, ahogy az iszlám gazdagítja kultúránkat. Tönkretesz életeket, megbánt embereket, közben a muzulmánok torkaszakadtukból üvöltenek a tüntetéseken, hogy az iszlám a béke, és aki ezt nem hiszi, azt le kell fejezni.

És hogy honnan veszik ezek a török fiatalok ezt a hozzáállást? Nyilván otthonról, a szüleik nevelik beléjük, akik az iszlám törvényeit nevelik beléjük. Ez az iszlám, ahogy a mindennapokban megjelenik. Gyűlöletet és megvetést közvetít a kultúránk iránt.

Nincsenek megjegyzések: