2007. június 11., hétfő

"It's in their blood"

Szeretem a blogban cikkek közlése mellett személyes élményeimet, tapasztalataimat is megosztani, mert ez kicsit "életszagúbbá" teszi az egészet.

Ma egy kedves amerikai ismerős hölggyel volt alkalmam beszélgetni, akivel már hosszú ideje jóban vagyunk. A hölgy egyébként ultraliberális, utálja Bush-t, mint a fenét (?), elítéli az iraki háborút, satöbbi. Mégis az ő szájából hangzottak el a fenti szavak, amikor is a jugó háború került szóba, illetve az odalátogató kedves mujjahadin-ok.

Elmondása szerint ez az erőszak a "vérükben van" - mármint a muszlimoknak.

Csak gondoltam megosztom ezt a rövidke anekdótát, mégpedig azért, mert a fenti szavak egy ultraliberális hölgy szájából hangzottak el. Elgondolkodtató.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

ha már egy ultraliberális ezt mondja akkor én simán mondhatom azt hogy pszichopatoid hajlamuk van:O)

Molnár Csaba írta...

etologuskent talan szabad legyen annyit, hogy ez nincs igy. egyik ember sem agresszivebb (vabb?) genetikailag, mint a masik. a nepcsoportok kozotti agresszivitasbeli eltereseket kulturalis hatasok okozzak.

a legtobbet idezett pelda a del-amerikai yanomamo indianok vs busmanok osszehasonlitas. elozoek nagyon agreszivek, a gyerekek verekedeset mar kis korban is tamogatjak a felnottek, a busmanok viszont bekesek. a gyerekek azonban ott is uannyit verekednek maguktol, csakh ott szetvalasztjak oket, es elmagyarazzak, h az rossz.

tehat nem szuletik ugy gyerek, h o robbantgatni akar, csak a miki egertol tanulja a palesztin tv-ben

Friedrich írta...

az nem etimológus?

egyébként az általad írtakkal tisztában vagyok. A fenti hsz érdekessége sokkal inkább az, hogy egy liberális hölgy hogyan beszélt róluk...

üdv

Molnár Csaba írta...

az etologus es az etimologus kozott az a kulonbseg, h az utobbinak van munkaja :)