2007. június 2., szombat

Szelektív memória

Hajlamosak vagyunk elfelejteni az örmény holocaustot, melyet a török vezetés hajtott végre Törökország keleti részében lévő keresztény örmények ellen.

Csak így az iszlám békésen megél más vallások mellett témakörben. Meg csak úgy a nyugat-európa-szerte hemzsegő török ifjak témakörében, akik napi rendszerességgel pimasz módon nácizzák nyugat-európa polgári lakosságát.

Wikipédia cikk (a magyar nem igazán informativ, érdemes az angol cikket elolvasni.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

az örmény holocaustról kicsit ambivalens a véleményem. egyrészről persze nem lehet tiltani egy történelmi esemény említését, ezt a törvényt el kell törölni
viszont stratégiai szempontból sztem Töröko nagyon értékes tagja lenne az EU-nak. nemcsak a földrajzi helyzete miatt, hanem mert ezzel megakadályoznák az iszlámisták térnyerését. most abból élnek, hogy felemelegetik, hogy az Unió csak hitegeti a törököket.
aztán ha egy moderált iszlám ország elkezdene fejlődni az Unióban, ez a többieknek is jó példa lenne.

szval kompromisszumok néha jól jönnek

Friedrich írta...

már korábban írtam róla, hogy felőlem isztambul környéke, és az égei partvidék jöhet a boszporusszal és márvány tenger partvidékével együtt... de anatólia nem, sem a keleti régiók.

Azért egy közös határ irakkal és szíriával, köszönjük nem kell senkinek.

Meg nem kell az a helyzet sem, amelybe hoznánk nyugat európa török bevándolró lakosságát. Így is hihetetlen mértékű segélyt kapnak, és óriási pénzügyi terhet jelentenek az államoknak. Nem kell még jogalapot is szolgáltatni további követeléseiknek.

Egyébként az ötletedet érdekes és jó felvetésnek tartom, csak az a baj, hogy nem valósulna meg.

Hamár, akkor ELŐBB tessék laizálódni, utána jöhetnek az EU-ba. Ezt az "idejönnek és majd integrálódnak" dumát európa egyszer már megette. Ahogy szép német szóhasználattal leírható: "fördern und fordern". Támogatni és követelni.

A törökök kivívták maguknak azt abizalmatlanságot részünkről, hogy mostmár követelnünk kell... tessék mutatni az integrációt.

Nem az érdekel, hogy kimegy egymillió ember tüntetni, meg az hogy "a moderált muszlimok megpróbálják". Ne megpróbálják, hanem csinálják meg. Mi sem megpróbáljuk őket finanszírozni, hanem finanszírozzuk őket. Meg nem megpróbáljuk őket beengedni az országainkba, hanem beengedjük őket.

A radikális iszlámot maga az iszlám vallás termelte ki, oldják meg ők. Azt ugye nem akarják, hogy mi oldjuk meg helyettük? oké, megoldjuk nekik, de abból gyarmati - jellegű rendszer lesz. Jobb az, ha maguk oldják meg... a saját érdekükben...

Névtelen írta...

Tudod, szerintem az a gond, hogy a a magukat laikusnak mondó törökök sem képesek függetleníteni magukat a muzulmán gondolkodásmódtól...legalábbis én így tapasztaltam...