2007. június 25., hétfő

Felmerült

Csak az a kínos kérdés merült fel bennem, hogy ha az iszlám a legtökéletesebb, és egyetlen igaz vallás és Allah valóban az egy isten, és a sária törvénykezés valóban oly igazságos (és Tony Blair szavaival élve) önmagát meghaladó törvénykezés, akkor ugyan miért van az, hogy a Nyugatnak kell befogadnia muszlim menekülteket, akik állítólag a hazájukban tapasztalható nyomor és rossz viszonyok elől menekülnek ide.
És ha mindezen elgondolkodunk, felmerül a kérdés, hogy ugyan miért hagyjuk, hogy az idelátogató muszlim vendégek úgy próbálják átformálni a társadalmainkat, hogy arra hasonlítson, ami elől ők, vagy apáik elmenekültek?

3 megjegyzés:

Molnár Csaba írta...

ugyanez a kérdés feltehető az antiglobalista tüntetőkkel kapcsolatban is: ha annyira borzalmas a kapitalizmus, és annyira nyomorog mindenki a globális kapitalizmust folytató államokban, akkor miből képesek utazgatni a tüntetők a világ bármely pontjára, és míg ők távol vannak, ki túrja a földet, hogy ne haljon éhen a családjuk?

Friedrich írta...

nem beszélve, hogy mint hallottam a mostani G8-as csúcs tüntetői hosszú tömött sorokban álltak a McDonalds an KFC és a Subway pultjai előtt...

gondolom be akartak majszolni még egy hambit, hogy legyen erejük a globalizációellenes jelszavak skandálásához...

Molnár Csaba írta...

know your enemy :)